Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Glenn Hysén om hälsoresan: "Hade problem att knyta skorna"

- 11/02/2019, 16:22 -

Glenn Hysén spenderade en större del av sitt liv som fotbollsproffs på elitnivå. Efter karriärens slut så levde Glenn loppan och kroppen tog en hel del stryk. Nu berättar han om sin resa tillbaka i form i kvällen avsnitt av Hyséns.

Skulle man slå upp Glenn Hysén i ett lexikon så skulle en bild på en fotboll dyka upp. Så förknippad är den folkkära Göteborgaren med sporten som han själv utövade på den allra yttersta nivån.

I kvällens avsnitt av Hyséns berättar Glenn Hysén om tiden efteråt och hur hans leverne transformerade hans kropp till ett stadie som han inte alls trivdes med. 

Glenn Hysén löper.
Glenn berättar om sin hälsoresa i Hyséns i kväll. Bildkälla: Dplay/Kanal 5

Slutade direkt med träningen

I avsnittet så berättar Glenn att han, samtidigt som avslutade sin spelarkarriär 1994, valde att sluta med träningen direkt. Han var helt enkelt så fruktansvärt less på att träna efter att gjort det på elitnivå under 20. 

Och vem kan klandra honom? 20 år är en väldigt lång tid.

– I början var livet fantastiskt. Det var bira, det var gott käk och bara må bra. Men efter ett tag så var det inte så jävla gött längre, säger Glenn i avsnittet och fortsätter:

– Jag vägde 108 kilo och hade problem att knyta skosnörena. Det är inte bra och då måste man tänka till lite.

"Mår hundra gånger bättre"

Glenn berättar i programmet att han där och då, valde att ta tag i situationen. Som åtgärd så började han helt enkelt träna. Något som har fått honom att må mycket bättre, både fysiskt och psykiskt.

– Jag bestämde mig för att gå till ett gym, sen har jag hållit på så. Nu är jag nere i 96, det är tolv kilo – det är mycket. Jag mår hundra gånger bättre nu när jag har börjat träna igen, både fysiskt och psykiskt uppe i hjärnan också, säger Glenn i avsnittet.

Det och mycket mer får du se i det andra avsnittet av Hyséns som sänds på måndag den 11 februari klockan 21.00 på Dplay och Kanal 5.

Se när Glenn berättar om sin resa i videospelaren ovan!

Brukar du titta på Hyséns?