Glenn Hysén springer, Glenn Hysén.
Glenn Hysén berättar om sin hälsoresa i kvällens avsnitt av "Hyséns". - Foto: Dplay / Kanal 5

Glenn Hysén om hälsoresan: "Hade problem att knyta skorna"

Glenn Hysén spenderade en större del av sitt liv som fotbollsproffs på elitnivå. Efter karriärens slut så levde Glenn loppan och kroppen tog en hel del stryk. Nu berättar han om sin resa tillbaka i form i kvällen avsnitt av Hyséns.


Skulle man slå upp Glenn Hysén i ett lexikon så skulle en bild på en fotboll dyka upp. Så förknippad är den folkkära Göteborgaren med sporten som han själv utövade på den allra yttersta nivån.

I kvällens avsnitt av Hyséns berättar Glenn Hysén om tiden efteråt och hur hans leverne transformerade hans kropp till ett stadie som han inte alls trivdes med. 

Glenn berättar om sin hälsoresa i Hyséns i kväll. Bildkälla: Dplay/Kanal 5

Slutade direkt med träningen

I avsnittet så berättar Glenn att han, samtidigt som avslutade sin spelarkarriär 1994, valde att sluta med träningen direkt. Han var helt enkelt så fruktansvärt less på att träna efter att gjort det på elitnivå under 20. 

Och vem kan klandra honom? 20 år är en väldigt lång tid.

– I början var livet fantastiskt. Det var bira, det var gott käk och bara må bra. Men efter ett tag så var det inte så jävla gött längre, säger Glenn i avsnittet och fortsätter:

– Jag vägde 108 kilo och hade problem att knyta skosnörena. Det är inte bra och då måste man tänka till lite.

"Mår hundra gånger bättre"

Glenn berättar i programmet att han där och då, valde att ta tag i situationen. Som åtgärd så började han helt enkelt träna. Något som har fått honom att må mycket bättre, både fysiskt och psykiskt.

– Jag bestämde mig för att gå till ett gym, sen har jag hållit på så. Nu är jag nere i 96, det är tolv kilo – det är mycket. Jag mår hundra gånger bättre nu när jag har börjat träna igen, både fysiskt och psykiskt uppe i hjärnan också, säger Glenn i avsnittet.

Det och mycket mer får du se i det andra avsnittet av Hyséns som sänds på måndag den 11 februari klockan 21.00 på Dplay och Kanal 5.

Se när Glenn berättar om sin resa i videospelaren ovan!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du titta på Hyséns?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

1 timme sedan
Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.

Fler avhopp från artister inför Eurovision

2 timmar sedan
Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.

Han är P2:s nya klassiska artist

2 timmar sedan
Den 29-årige barytonen David Risberg har utsetts till Sveriges Radio P2:s nya klassiska artist. Utnämningen sträcker sig över konsertsäsongen 2024/2025 och innebär bland annat att han medverkar i flera konserter under året.

De leder Grammisgalan

2 timmar sedan
Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.