Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre nya vittnen kallade i Martin Timell-fallet

- 11/02/2019, 14:57 -

Den tidigare TV4-profilen Martin Timell åtalades för våldtäkt. Han friades den 8 juni 2018 av Attunda tingsrätt. Nu i vår ska fallet upp till hovrätten.

Det var förra året som TV4-profilen och "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 60, åtalades misstänkt för våldtäkt. 

En kvinna hävdade då att Timell hade våldtagit henne i en badtunna på en jobbfest på Timells landställe i Stockholms skärgård år 2008.

Timell friades i tingsrätten den 8 juni 2018. I april ska fallet upp i hovrätten.

Martin Timells landställe på Mjölkö.
Martin Timells landställe i Stockholms skärgård. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Nu avslöjar Expressen att kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz har ny bevisning. Det handlar om tre vittnen som muntligt kommer att vittna, skriver Expressen. 

De tre vittnena ska berätta vad kvinnan har berättat för dom om det som hon hävdar att hon har blivit utsatt för av Timell. 

Martin Timell
Martin Timell friades i tingsrätten. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Martin Timells försvarare Hanna Lindblom säger till Expressen att hon inte känner någon oro inför att målet ska tas upp i hovrätten, och hon tror inte att de kommer att döma annorlunda än Attunda tingsrätt gjorde.

När det kommer till de tre nya vittnena säger Lindblom vidare till Expressen:

– Det där är tre personer som försvaret inte sett röken av tidigare. Det har bedrivits förundersökning under lång tid, det har gått väldigt många år sen den här händelsen, som Timell är helt frikänd från, påstås ha ägt rum. Det här är personer som inte gett sig tillkänna tidigare. Det är klart att man undrar: Varför dyker de upp nu?

Redan i november 2018 flaggades det för nya bevis. Mer om det kan du läsa här.