Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Omar Rudberg i Melodifestivalen – allt du vill veta om stjärnan

- 16/02/2019, 12:33

Den tidigare FO&O-medlemmen Omar Rudberg tävlar i Melodifestivalen i Leksand med bidraget "Om om och om igen". Här är allt du vill veta om Omar – hans kärleksliv, den ursöta auditionen för "Talang" och karriären.

Omar Rudberg, 20, tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling som äger rum i Leksand. Omars låt heter "Om om och om igen". Bidraget har han skrivit tillsammans med Johan Lindbrandt, Robin Stjernberg och Jens Hult.

Omar är långt ifrån en gröngöling när det kommer till att stå på scenen. Få kan ha missat att han var en av medlemmarna i FO&O. 

Bandet, som tidigare hette The Fooo och The Fooo Conspiracy, grundades år 2013. Andra medlemmar i bandet var bland annat Oscar Enestad som även han tävlade i Mello, och Felix Sandman som även han har varit med i tävlingen.

Omar Rudberg
Omar Rudberg, Felix Sandman, Oscar Molander och Oscar Enestad var originalmedlemmarna i bandet. Här ser vi dom presenteras som artister i Allsång på Skansen år 2014. Bildkälla: Stella Pictures.

FO&O tävlade dessutom i Melodifestivalen år 2017 med bidraget "Gotta thing about you", och de tog sig då till final.

Här är allt du vill veta om Omar:

Hur gammal är Omar?

Omar Josue Rudberg föddes den 12 november 1998 i Venezuela men flyttade till Sverige år 2005. Han bor idag i Åsa utanför Göteborg.

Vad gjorde Omar innan han blev känd?

Omar var med i Talang redan år 2010 och då gjorde han en imitation av Ricky Martin. Dessutom bjöd han på en kort tolkning av Charlotte Perrellis "Hero". Perrelli, som då satt i juryn, charmades totalt av Omar.

– Du är extremt charmig på scenen. Du fångar verkligen oss i publiken här, sa Charlotte.

Omar Rudberg
Omar Rudberg i Talang år 2010. Bildkälla: TV4

När slog Omar igenom?

Det kom att dröja ytterligare ett par år innan FO&O bildades – ja, det var år 2013 närmare bestämt. Deras debutalbum "Off the grid" som kom år 2014 blev en supersuccé och toppade de svenska listorna i flera veckor.

År 2017 splittrades bandet och alla medlemmarna bestämde sig för att satsa på sina solokarriärer. Förra året  släppte Omar låten "Que pasa" som har över 3,1 miljoner streams på Spotify.

Felix Sandman och Omar Rudberg
Felix Sandman och Omar Rudberg på Björn Borg-event år 2017. Bildkälla: Stella Pictures.

Omar Rudbergs kärleksliv

Omar har tidigare sammankopplats med influencerprofilen Amanda Strand, och sommaren 2018 la Omar ut en bild på honom och Amanda med texten "Föreställ er våra barn". Bilden fick fansen att gå i taket och genast började det spekuleras om de var ihop eller om de bara var vänner.

Omar Rudberg och Amanda Strand
Omar Rudberg och Amanda Strand. Bildkälla: Instagram/omarofficial

Omar har tidigare dejtat ridprofilen och bloggerskan Nellie Berntsson, 18.

Nellie Berntsson
Omar var tidigare tillsammans med Nellie Berntsson. Bildkälla: Stella Pictures.

I en intervju med Hänt berättade Omar om hur det stormade kring honom och Nellie under tiden de var ett par. Anledningen var att bandets fans inte stod ut med tanken på att han som flickidol hade en flickvän.

– Det var  2014, det var en av mina värsta tider faktiskt. Det var kaos, berättade han för Hänt.

Nu verkar det som att Omar är singel, och i en intervju med Hänt berättade stjärnan att han längtar efter någon att mysa med.