Mordåtalad influencer berättar om drogerna.
I polisförhör så berättar den mordåtalade influencerprofilen om drogerna.

Mordåtalade Instagramprofilens egna ord om drogmissbruket

Den 23-åriga Instagramprofilen och influencern står åtalad för mord på sin ex-flickvän. Nu berättar han med egna ord om sitt drogmissbruk och flera överdoser – och hur hans ex-flickvän försökte stoppa honom.


Det var den 26 april 2018 som en kvinna i 30-års åldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna i Stockholm. 

Ett par dagar senare så fattade polisen misstankar mot kvinnans ex-pojkvän –  en 23-årig influencerprofil med ett långt brottsregister.

Han är nu misstänkt för att ha förgiftat kvinnan med den syntetiska opioiden Tramadol. Han ska sedan ha placerat hennes kropp i badkaret. Han förnekar mord.

Mannen är åtalad för grov kvinnofridskränkning, grovt ärekränkningsbrott, mord, ringa narkotikabrott, innehav och sexuellt ofredande.

Den 23-åriga mannen står nu åtalad för bland annat mord. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Den 23-åriga mannen är en välkänd Instagramprofil och nära vän till flera stora TV-profiler. Han hade hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på sin Instagram och han drev även en Youtubekanal. 

Mannen var under sin verksamma tid känd för sina ofta väldigt provokativa inlägg där det förekom både sex och droger.

Utåt sett levde den mordåtalade profilen ett lyxliv med snabba och dyra bilar, mycket pengar, solresor och annat. Bildkälla: Profilens Facebook

"Jag har en narkotikahjärna"

I förhör den 15 januari 2019 berättar mannen själv om sitt drogmissbruk.

– Jag kommer inte ens ihåg vad jag käkade för lunch igår. Jag har en narkotikahjärna som är helt förstörd. Jag har fått ett epilepsianfall på överdoser. Jag har varit inlagd elva gånger på sjukhus..., berättar han.

Han säger att han varit med om olyckor och att hans hjärna är "förstörd, den är bränd". Han berättar att han så fort han mår dåligt eller hade ångest brukade ta tabletter, och då i form av Tramadol.

Den mordåtalade profilens Instagramflöde. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Överdos på tatueringsstudio

Kort före det att kvinnan hittades död så skulle den åtalade mannen tatuera sig. I förhöret som gäller ringa narkotikabrott berättar mannen att han har bytt tatuerare då hans tidigare tatuerare har "åkt dit för vapenbrott".

I förhöret berättar den åtalade profilen att han först skickade en bild på Tramadol till sin tatuerare och frågade om han fick ta tabletterna. 

Tatueraren visste inte vad det var för något och den åtalade profilen ska då ha förklarat att det var smärtstillande som man fick av läkare. Profilen hävdar att tatueraren gav honom grönt kort att ta tabletterna.

Den mordåtalade influencern tog flera Tramadoltabletter innan han skulle tatuera sig. Bilden är från profilens sociala medier men från ett annat tillfälle.

Han satte sedan i sig nästan tre kartor Tramadol. Något som resulterade i en överdos i tatueringsstudion. Tatueraren ringde då ambulansen, men när de väl var på plats hade profilen kvicknat till.

Influencerprofilens vän körde sedan hem honom till dennes ex-flickvän. Den kvinnan som nu är död.

Kvinnan ska då ha tagit Tramadoltabletterna från profilen.

– För att jag inte ska ta några fler. Det har hon gjort flera gånger. För att hon hatar att se mig drogad, berättar mannen i förhöret.

Här kan du läsa mer om den mordåtalade profilen:

Influencer åtalad för mord på ex-flickvän – läs hennes sista inlägg.

Svensk Instagramprofil misstänkt för mord.

Alex, 19, polisanmälde den mordåtalade profilen.

Profil åtalad för mord på ex-flickvännen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

Carina Burman får Bonnier-stipendium

Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

2 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

3 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.