Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom på Melodifestivalens efterfest.
Oscar Enestad och Cecilia Dahlboms förhållande är en het potatis för fansen. - Foto: Stella Pictures

Oscar Enestads kärleksbild med Ceclia Dahlbom delar fansen

Innan Oscar Enestad intog scenen i Melodifestivalen delade han en kärleksbild på sig själv och flickvännen Cecilia Dahlbom. Bilden har nu blivit en het potatis bland fansen – och diskussionen går onekligen varm.


Det var i lördags som den tidigare FO&O-stjärnan Oscar Enestad, 21, tävlade i Melodifestivalen med sitt bidrag "I love it". 

På sin Instagram la han tidigare under lördagen ut en bild på sig själv med flickvännen Cecilia Dahlbom, 50. Till den fina svartvita bilden skrev Oscar om meningen med låten, och berättade att den handlar om att få älska vem man vill och att stå upp för sig själv.

"Den här låten är till alla er som inte känt er accepterade för vem man är och vem man vill vara med. Låt aldrig någon tala om för dig hur DU ska leva ditt liv, vem man bör älska och inte bör älska. Kärleken är något som bör hyllas i alla dess former och det ska vi göra tillsammans ikväll!", skrev Oscar.

Oscar kom allra sist i tävlingen, och i kommentarsfältet till hans bild har det nu uppstått en het debatt mellan fansen. 

Oscar Enestads bild väckte starka reaktioner. Bildkälla: Instagram/oscarenestad

"Hur fan kan det här vara okej?!"

Bilden har över 11 000 likes och över 600 kommentarer. Många skriver elakheter och hat mot Cecilia och andra ifrågasätter parets relation på grund av den stora åldersskillnaden. 

När paret blev ihop så var Oscar 17 år, och det sticker i ögonen på desom inte kan hantera parets förhållande.

Några kommentarer lyder: 

"Jag stödjer inte det här. Om en tjej dejtade en så gammal man skulle det låta annorlunda"

"Ändå konstigt för en 50-åring att vilja vara tillsammans med någon pojke"

"Ålder är bara en siffra och fängelset är bara en plats"

"Hur fan kan det va okej??"

"Fattar att han inte gick vidare. Oscar sjunger skitbra men när hans onormala förhållande är så omskrivet som det är så är det så himla förståeligt att han inte gick vidare. 99% av Sveriges befolkning tycker att ett sånt förhållande han har inte är okej".

Cecilia Dahlbon och Oscar Enestad har varit ett par sedan han var 17 år. Bildkälla: Stella Pictures.

"Svårt för många att svälja"

Andra hyllade både Oscar och hans relation till Cecilia.

"Du borde absolut inte ha kommit sist. Men Sverige är ett väldigt åldersdiskriminerande. Och att alla vet att du är tillsammans med en kvinna som är 50 år. Svårt för många att svälja tydligen. Men du är helbra"

"Ni är så vackra tillsammans"

"Han är 21 och hon är 50 men det spelar ingen roll för de är vuxna"

"Din låt gick verkligen rakt in i bröstkorgen. Lever sedan sex år tillbaka med en man som är 22 år äldre än mig. Det var en tuff början med omgivningens reaktioner och ifrågasättande. Men kärleken vinner alltid. Tack för den bästa låten på väldigt, väldigt länge!

"Tycker också att deras förhållande är lite konstigt, men tycker inte att andra ska lägga sig i deras kärlek för det angår ingen annan än dom själva. Så länge det är lagligt tycker jag att man ska få älska vem man vill"

"Så otroligt viktig text, önskar att ALLA tar den till sitt hjärta och lever efter budskapet".

Oscar Enestad fick även mycket kärlek och peppande kommentarer från fansen gällande hans relation med Cecilia Dahlbom. Bildkälla: Stella Pictures
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är ålder bara en siffra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Indieartister växer på Spotify

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.

Såpainspelning på toppmöte

igår 16:18
Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans kollegor får chans att bli tv-kändisar när franska tv-komedin "Parlement" tar fram kamerorna under veckans EU-toppmöte.