Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jon Henrik om plagiatanklagelserna : "Har inte hört de låtarna"

- 16/02/2019, 13:04

Jon Henrik Fjällgren ser vi i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2019. Men när en smyglyssning av hans bidrag kom ut har spekulationerna flödat om plagiat. En del säger att låten är lik Aviciis, andra påstår att bidraget liknar en låt av Axwell och Ingrosso.

Det är tredje gången som den favorittippade Jon Henrik Fjällgren, 31, ställer upp i Melodifestivalen. Han blev snabbt folkkär i programmet Talang på TV4. Ja, han kammade faktiskt hem rubbet med "Daniels jojk", som har över 11 miljoner visningar på Youtube.

Han har inte vunnit Melodifestivalen men det har gått minst sagt bra för honom. Kanske kan det vara en anledning till att han ställer upp igen? Med bidraget "Norrsken" är han redan en av de favorittippade – för hela tävlingen.

Anklagad för plagiat

Men efter att SVT publicerade en minuts smyglyssning av varje bidrag inför tredje delfinalen, blev det snabbt en snackis om Jon Henriks bidrag "Norrsken". Det pratas om att låten ska påminna om DJ-stjärnan Aviciis musik. Men inte bara det, det ska även finnas "slående likheter" med Axwell och Ingrossos hitlåt "Sun is shining", enligt Expressen.

På anklagelserna om plagiat svarar Jon Henrik att han inte hört låtarna som "Norrsken" ska likna.

– Jag har inte hört de här låtarna. Låtar i Melodifestivalen kommer alltid att jämföras, alla poplåtar är i stort sett lika varandra. Jag anser att det alltid tillkommer något nytt. Den här låten är skriven utifrån upplevelser från mitt liv, säger han till Expressen.

Stöttas av flickvännen

Maret Nystad, 28, är flickvän till Jon Henrik sedan två år tillbaka. Och han berättar att hon fungerar som ett stöd för honom.

– Det är fulla scheman så vi hinner inte ses så mycket. Men det är väldigt skönt att komma till hotellet och berätta om dagen och anförtro sig, säger Jon Henrik till Expressen. Och fortsätter berätta om motgångarna i livet:

– Förut drog jag hela lasset själv, som en lång jäkla släde. Men nu är vi två som släpar den. Och när inte jag orkar så gör hon det.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Andreas Johnson svarade på anklagelserna om att hans bidrag i Mello skulle vara plagiat. Det kan du läsa mer om här.