Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Karl Lagerfelds katt Choupette kan ärva miljoner

- 21/02/2019, 17:54

Tidigare i veckan gick Chaneldesignern Karl Lagerfeld bort. Han blev 85 år gammal. Nu står det klart att Karls birmakatt Choupette kan ärva en del av hans förmögenhet på 1,9 miljarder kronor.

Den 19 februari 2019 dog Chaneldesignern Karl Lagerfeld efter en tids sjukdom. Karl blev 85 år gammal, och sörjs av en hel modevärld. 

Efter sig lämnar Karl katten Choupette, som var Karls närmaste följeslagare under många år.

Den vita birmakatten har länge levt ett liv i sus och dus – en vardag vi vanliga dödliga knappt kan drömma om. I en intervju med brittiska The Independent berättade Karl år 2012 om Choupettes divalater.

– Choupette är världens mest berömda katt. Hon är galet bortskämd. Hon älskar att flyga i min privatjet till St Tropez. Hon sitter självklart i cockpit tillsammans med piloten. Hon älskar att titta ut över utsikten, berättade Karl då.

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld blev 85 år gammal. Bildkälla: AP Photo/Martin Meissner/TT Bild

Choupette, som idag har hunnit bli 7 år gammal, var husse Karls ögonsten. Hon hade flera dyra märkesväskor, en egen kock och flera personer som såg till att Choupette hade allt hon önskade sig.

Karl drömde även om bröllop med kissen.

– Hon är mitt livs kärlek. Det finns inte äktenskap mellan människor och djur än...Jag trodde aldrig att jag skulle bli såhär kär i en katt, sa Karl i en intervju med CNN, via Page Six, år 2013.

Choupette
Choupette. Bildkälla: Instagram/choupettesdiary

År 2015 berättade Karl att Choupette hade tjänat ungefär 30 miljoner kronor för två olika reklamkampanjer. 

Och mer kan det nu bli efter att Karl har lämnat jordelivet. Den excentriska modedesignern ville nämligen att Choupette skulle ärva en del av hans otroliga förmögenhet på 1,9 miljarder kronor.

Även Lagerfelds musa, den manliga (människo)modellen Brad Kroenig och dennes 11-åriga son Hudson tippas att få en del av arvet, skriver Evening Standard.

Rent juridiskt är det lite krångligt för ett djur att ärva sin husse eller matte, men det finns sätt att lösa den detaljen på, skriver Evening Standard vidare.