Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter åtalspunkterna – R Kelly överlämnade sig till polisen

- 23/02/2019, 09:03 -

Under natten till lördagen överlämnade artisten R Kelly sig själv till polisen. Detta eftersom han åtalas för flera fall av sexuella övergrepp.

På fredagskvällen blev det känt att r&b-artisten R Kelly åtalas för sexuella övergrepp. Enligt åtalet handlar det om övergrepp vid tio olika tillfällen. Totalt ska fyra tjejer utsatts, där minst tre av dem är minderåriga. De tjejerna har vid övergreppen varit mellan 13 och 16 år gamla, har åklagaren sagt.

Under natten till lördagen överlämnade han sig själv till polisen i Chicago, rapporterar tidningen Chicago Sun-Times. 

Ett stor skara medier hade samlats utanför polisstationen, men när R Kelly dök upp handfängslades han av polisen och gick in i polishuset utan att säga ett ord till media. 

Presskonferens

I samband med att R Kelly överlämnade sig själv till polisen höll hans advokat Steven Greenberg en presskonferens, där han förnekar sin klients skyldighet. 

– Jag tror att alla kvinnor ljuger – ja, sade Greenberg under kvällen. 

Han fortsatte:

– Mr. Kelly är stark, han har mycket stöd och han kommer försvaras mot alla dessa åtalspunkter. 

Steve Greenberg framför media. Bildkälla: Paul Beaty/AP/TT

Ska befinna sig i rätten

På Twitter meddelar Anthony Guglielmi, kommunikationschef för polismyndigheten i Chicago, att R Kelly blir kvar i polisens förvar.

"Mr. Kelly kommer att få lämna fingeravtryck, bli fotograferad och undersökt under kvällen. Han kommer att stanna kvar i Chicago-polisens förvar", skriver Guglielmi bland annat. 

Dessutom ska han framträda i domstolen under lördagskvällen (svensk tid). 


Han kommer att transporteras till domstolen. Bildkälla: Twitter

Riskerar flera års fängelse

Det var under fredagsmorgonen som åklagarna fått tillstånd av en domare att åtala artisten. Vid en presskonferensen gick man också igenom samtliga anklagelser mot R Kelly. Varje brott kan straffas med alltifrån tre till sju år i fängelse, till endast skyddstillsyn.

Första åtalet på mer än 10 år

R Kelly har i över 20 år anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp. 2002 åtalades han för barnpornografibrott efter att han påstods gjort en sexvideo med sig själv och en 14-årig flicka. 2008 friades han från brottet. Åtalspunkterna som tillkännagavs under fredagen är första gången sedan dess som han åtalas för brott, rapporterar Chicago Sun-Times