Onsdag 28 Jul
Stockholm

Säsongspremiär för serien Eagles: ”De är typ som Parneviks"

Eagles
Eagles är en ny ungdomsserie som visas på SVT play. Foto: SVT

Den nya efterlängtade ungdomsserien Eagles har äntligen premiär. Den handlar om fyra ungdomar i en svensk småstad där kärlek och rivalitet varvas med stark vänskap. Nyheter24 har träffat de unga stjärnskotten som spelar i serien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I den nya serien Eagles följer vi influencern Felicia och hennes bror, hockeytalangen Elias, barn till den före detta NHL-stjärnan Mats Kroon. Under drastiska former flyttar familjen tillbaka till pappans gamla hemstad Oskarshamn. 

Familjen har tidigare bott i Boston och för Felicia och Elias blir det minst sagt en stor omställning att anpassa sig till småstadslivet. Extra dramatiskt blir det när Felicia får upp ögonen för Elias största lagkonkurrent Ludvig, men frågan är om hon intresserar sig för Ludvig bara för att reta pappa Mats? Och om Ludvig besvarar intresset enbart för att psyka ut lagkonkurrenten Elias? 

Felicia utmanar även de rådande hierarkierna på den nya gymnasieskolan och plötsligt gäller nya spelregler i den lilla staden. 

Nyheter24 träffade samtliga skådespelare i SVT:s nya ungdomsserie och bad dem berätta mer om deras karaktärer. 

Alva Bratt, 20 år från Stockholm. 

– Min karaktär Felicia är en influencertjej. Hennes stora jag, som levde i en annan värld, kommer till den här lilla staden. Serien har ett slags djup i sig och ett mörker, säger Alva Bratt. 

Edvard Olsson, 18 år från Täby. 

– Min karaktär Elias Kroon är en otrolig hockeytalang, som flyttar hem med sina familj från USA, under ganska dramatiska förhållanden. Familjen kommer till Oskarshamn och alla vet vilka de är, tänk typ Parneviks. Min karaktär har mycket press på sig och råkar ut för lite intriger, säger Edvard Olsson. 

Alva Bratt och Adrian Öjvindsson spelar Felicia och Ludvig i nya serien Eagles. Bildkälla: SVT

Sarah Gustafsson, 22 år från Stockholm. 

– Jag spelar Klara som är lite utav stadens it-girl, som blir lite utmanad av Felicia, säger Sarah Gustafsson. 

Adrian Öjvindsson, 18 år Från Kristianstad. 

– Min karaktär heter Ludvig och han har bott i Oskarshamn hela sitt liv. Han spelar hockey och är väldigt duktig på det. Han är en ganska laid back, skön och cool kille. 

Missa in säsongspremiär av ungdomsserien Eagles på SVT play lördag 9 mars. 

Se Nyheter24:s intervjuer med seriens fyra huvudkaraktärer i klippet ovan! 

Kommer du att titta på serien Eagles?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela