Eagles
Eagles är en ny ungdomsserie som visas på SVT play. - Foto: SVT

Säsongspremiär för serien Eagles: ”De är typ som Parneviks"

Den nya efterlängtade ungdomsserien Eagles har äntligen premiär. Den handlar om fyra ungdomar i en svensk småstad där kärlek och rivalitet varvas med stark vänskap. Nyheter24 har träffat de unga stjärnskotten som spelar i serien.


I den nya serien Eagles följer vi influencern Felicia och hennes bror, hockeytalangen Elias, barn till den före detta NHL-stjärnan Mats Kroon. Under drastiska former flyttar familjen tillbaka till pappans gamla hemstad Oskarshamn. 

Familjen har tidigare bott i Boston och för Felicia och Elias blir det minst sagt en stor omställning att anpassa sig till småstadslivet. Extra dramatiskt blir det när Felicia får upp ögonen för Elias största lagkonkurrent Ludvig, men frågan är om hon intresserar sig för Ludvig bara för att reta pappa Mats? Och om Ludvig besvarar intresset enbart för att psyka ut lagkonkurrenten Elias? 

Felicia utmanar även de rådande hierarkierna på den nya gymnasieskolan och plötsligt gäller nya spelregler i den lilla staden. 

Nyheter24 träffade samtliga skådespelare i SVT:s nya ungdomsserie och bad dem berätta mer om deras karaktärer. 

Alva Bratt, 20 år från Stockholm. 

– Min karaktär Felicia är en influencertjej. Hennes stora jag, som levde i en annan värld, kommer till den här lilla staden. Serien har ett slags djup i sig och ett mörker, säger Alva Bratt. 

Edvard Olsson, 18 år från Täby. 

– Min karaktär Elias Kroon är en otrolig hockeytalang, som flyttar hem med sina familj från USA, under ganska dramatiska förhållanden. Familjen kommer till Oskarshamn och alla vet vilka de är, tänk typ Parneviks. Min karaktär har mycket press på sig och råkar ut för lite intriger, säger Edvard Olsson. 

Alva Bratt och Adrian Öjvindsson spelar Felicia och Ludvig i nya serien Eagles. Bildkälla: SVT

Sarah Gustafsson, 22 år från Stockholm. 

– Jag spelar Klara som är lite utav stadens it-girl, som blir lite utmanad av Felicia, säger Sarah Gustafsson. 

Adrian Öjvindsson, 18 år Från Kristianstad. 

– Min karaktär heter Ludvig och han har bott i Oskarshamn hela sitt liv. Han spelar hockey och är väldigt duktig på det. Han är en ganska laid back, skön och cool kille. 

Missa in säsongspremiär av ungdomsserien Eagles på SVT play lördag 9 mars. 

Se Nyheter24:s intervjuer med seriens fyra huvudkaraktärer i klippet ovan! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att titta på serien Eagles?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.