Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mohombi berättar om Melodifestivalens roligaste fest

- 09/03/2019, 08:10

Mohombi tävlar med bidraget "Hello" i Melodifestivalens final som äger rum på Friends Arena i Stockholm ikväll. Nyheter24 tog en pratstund med Mohombi inför den stora kvällen.

Mohombi gjorde en rejäl succé när han i Melodifestivalens första deltävling körde sitt bidrag "Hello". 

Han gick direkt till final, och låten har redan över 1,7 miljoner streams på Spotify. Ikväll tävlar Mohombi om vinsten i Mello – och kanske blir det just honom vi kommer få se representera Sverige i Eurovision i Tel Aviv.

För Nyheter24 berättar Mohombi att han ser sig själv som sin tuffaste motståndare under finalen.

– Jag tycker att det här är Swedens finest som vi lägger upp på en palett här för det hela svenska folket på lördag kväll. Så det är väldigt svårt. Men mitt svar måste nog vara mig själv. I slutändan så är det en challange som man går in i. Det är trots allt en tävling och vad jag menar med att jag tävlar mot mig själv är att jag utmanar mig själv helt enkelt. Bara försöka vara bättre. Låta bättre och se bättre ut, säger Mohombi.

Hur tror du att chanserna ser ut för att ta hem en vinst?

– Chanserna är ju där. Jag vet att jag fick väldigt mycket röster i deltävlingen i Göteborg, vilket var en bekräftelse att svenska folket verkligen tog till sig mitt nummer och att det finns en relation där. Och det känns ju jättebra. Så att om allt går som det ska så målet såklart att ta sig till Tel Aviv.

Mohombi
Mohombi tävlar i finalen med bidraget "Hello". Bildkälla: Stella Pictures

Vad gör du om du vinner då?

– Om jag vinner så börjar jag packa, haha. För att vara helt ärlig så känns det som att vara här i final och vara tolv av flera tusen olika bidrag som skickats in så är det en vinst i sig. Sen är jag så tävlingsinriktad så att jag gärna vill ta det här hela vägen, som alla här tror jag. Om jag vinner, då kommer jag att festa.

Vilken fest har varit roligast under de här veckorna? Eller har du hunnit festa något?

– Ja absolut, det är en av mina talanger. Som inte är dolda. Bästa festen hittills måste varit Göteborg, det var en härlig stämning. Göteborg levererar alltid.

Mohombi
Mohombi levde life i Göteborg. Bildkälla: Stella Pictures

Vad gjorde ni då?

– Jag var med min mamma som inte har varit på några av mina konserter på många år. Hon är en väldigt upptagen affärskvinna. Så det var kul att vara med de allra närmsta och käresta, säger Mohombi till Nyheter24.

I klippet ovan kan du se hela intervjun med Mohombi – och han berättar dessutom om vad han tycker om de plagiatanklagelser som har riktats mot flera artister under Mello.

Ska du rösta på Mohombi?