Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mammans stöd till Lisa Ajax efter hjärtekrossen: "Hon har alltid rätt"

- 09/03/2019, 13:40 -

Melodifestival-aktuella Lisa Ajax berättar öppenhjärtligt i en stor intervju med Nyheter24 om sin mammas stöd till henne vid hjärtesorg och den perfekta dejten. Dessutom berättar hon om tankarna inför finalen ikväll.

Den 20-åriga sångfågeln från Järfälla fick tusentals hjärtan att smälta med sin fantastiska sång under Idol 2014. Sedan dess har karriären tagit fart rejält och efter enbart sex år i det offentliga rampluset har hon hunnit med att medverka i Melodifestivalen tre gånger.

Faktum är att Lisa Ajax är mitt uppe i finalen av sin tredje medverkan i den populära sångfestivalen efter att ha slagit ut Martin Stenmarck under andra chansen. Och det var en lättad Lisa Ajax som Nyheter24 kunde säga grattis till.

– Det känns ju hur bra som helst. Jag var så lycklig där på kvällen efter. Man hade varit så nervös hela veckan för hur det skulle gå, sen var det bara som allt släppte när man gick vidare, säger Lisa Ajax till Nyheter24.

Lisa Ajax
Lisa Ajax uppträder i finalen av Melodifestivalen 2019. Bildkälla: @lisaajax /Instagram

Det var andra gången du deltog i andra chansen. Kände du att du var mer rutinerad och tryggare nu?

– Ja det är klart, i alla fall när det kommer till nervositet och hur jag ska göra. Men sen kan jag inte påverka vad människor tycker om låten och hur de röstar. Sen tycker jag att det gick mycket bättre i andra chansen än deltävlingen. Då hade man hade kört låten så många gånger och var inte lika nervös, säger Lisa.

Det är tredje gången du medverkar i finalen, är det kanske tredje gången gillt?

– Det vet jag inte riktigt, haha, säger Lisa skrattandes och fortsätter:

– Det viktigaste nu är bara att det går bra för låten och att folk får höra den liksom. Jag fokuserar inte så mycket på resultatet även om man vill det ska gå så bra som möjligt. 

Lisa Ajax
Lisa uppträder med låten "Torn" i Melodifestivalen 2019. Bildkälla: @lisaajax / Instagram

Lisas bidrag heter "Torn" och har tagit inspiration från Lisas egna privatliv. Den handlar om obesvarad kärlek och har en igenkänningsfaktor som många kan relatera till. 

Och de som har varit där vet hur svårt det kan vara att ta sig igenom ett förhållande eller att traggla med obesvarad kärlek. Enligt Lisa är kommunikation en viktig del av läkandet.

– Dels så ska man tillåta sig själv att vara ledsen över det. Det spelar ingen roll om man varit tillsammans i tio år eller bara ett tag. Känner man att man fått sitt hjärta krossat så har man det. Prata med vänner, jag pratar mycket med min mamma.

Finns det något mer man kan göra?

– Aldrig någonsin höra av sig igen. Man måste ju gå vidare med sitt liv och det blir lätt att stanna kvar där om man hör av sig. Så man får tänka ”nä, nu måste jag gå vidare”, efter det får man försöka släppa allt och bli glad igen, säger Lisa.

Mammans stöd till Lisa

Som Lisa nämnde så har hennes mor varit till ett stort stöd till henne vid sådana tillfällen. Något som har hjälpt henne mycket när kärlekslivet varit trassligt.

– Hon har levt ett ganska långt liv så hon har varit med om mycket sånt här. Hon är också den som vet om det innan det händer. ”Lisa det kommer inte bli något med honom, han är inte tillräckligt seriös". Hon har alltid rätt och är alltid där för mig också när det händer.

Lisa Ajax
Lisa Ajax är redo för att börja dejta igen. Bildkälla: @lisaajax / Instagram

Den perfekta dejtkvällen

Och för inte allt för längesedan så berättade Lisa att hon var redo att börja dejta igen. Och enligt henne är nyckeln till en bra dejt att ha roligt.

– Ja, hmm... För ett tag sen så fick det absolut inte vara på någon restaurang där det blir stelt. Jag hatar sånt. Men nu känner jag att det känns lite mer seriöst. Men man kanske hitta på något kul, typ bowla eller något, även fast jag inte är bra på att bowla, säger Lisa skrattandes och fortsätter:

– Men helst av allt så ser jag att jag har träffat personen någonting innan. Alltså en att träffa en främling och sen ska man gå ut och äta middag? Det känns lite jobbigt för mig.

Lisa Ajax och de andra tävlande bidragen i Melodifestivalen kan du se på lördag klockan 20.00 på SVT Play och SVT 1.

Har du sett Lisa Ajax bidrag i Melodifestivalen?