Bishara om framtiden efter Mello: ”Jag har stora planer”

Från ett uppträdande i skolmatsalen till att stå på scen framför hela svenska folket. 16 år gamla Bisharas karriär har minst sagt gått spikrakt uppåt – på nolltid. Nyheter24 passade på att prata med honom om framtidsplanerna.


Nyss fyllda 16 år lyckades Bishara Morad att knipa andra platsen i årets final av Melodifestivalen, i lördags på Friends Arena i Stockholm. Han hade lyckats ta sig direkt till finalen efter Melodifestivalens fjärde deltävling, i Lidköping. 

– Det känns helt sjukt. Jag är så tacksam för allting, säger Bishara till Nyheter24. 

Bishara hade aldrig tidigare stått på en scen innan årets Melodifestival och han tog sig alltså hela vägen till en andraplats. Det gjorde han med bidraget ”On My Own”, en låt som förra årets Mello-vinnare, Benjamin Ingrosso, varit med och skrivit. Låten gick upp på fjärde plats på Sverigetopplistan efter helgen, med över tre miljoner streams. 

Stjärnskottet berättar för Nyheter24 att han ska fira andraplatsen med att festa.

– Jag ska ha kul, umgås och bara dansa loss, säger en upprymd Bishara. 

Framtidsplanerna 

Bishara går sista året på högstadiet och planerar att gå klart skolan. Men han älskar musiken och vill fortsätta att satsa på det. 

– Jag vill fortsätta spela musik och sprida kärlek. Jag har stora planer alltså, säger han. 

Något du vill avslöja?

– Kanske inte nu, men ni kommer få se, ni kommer få se! 

16-åriga Bishara Morad tog hem andraplatsen i årets Melodifestival. Bildkälla: Instagram/bisharamorad

Det var efter att han hade lagt upp en video på Instagram, där han sjöng i skolans matsal, som han snabbt fick en stor följarskara. Kort därefter fick Laila Bagge, hans nuvarande manager, upp ögonen för stjärnskottet och kopplade ihop 16-åringen med ett skivbolag. 

Bishara Morad har pratat mycket om sin scenskräck under årets Melodifestival men han tyckte ändå att han lyckades hålla nerverna i styr under finalen. 

– Det gick jättebra faktiskt. Jag var skitnervös men samtidigt jätteavslappnad, jag hade skitkul. Jag är så nöjd, säger Bishara. 

Bishara Morad bor i Linköping med sin mamma, pappa och två äldre syskon. Han kom med sin familj, från Syrien till Sverige, år 2009 när han var sex år gammal. 

Se hela Nyheter24:s intervju med Bishara Morad, direkt efter lördagens glödheta final, i klippet ovan! 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Röstade du på Bishara i årets Mello?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

3 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

3 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...