Söndag 18 Apr
Stockholm

Michael Jacksons flickvänner och fruar – här är allt du vill veta

Michael Jackson med Lisa Marie Presley och Debbie Rowe
Michael Jackson var gift två gånger. Första gången med Lisa Marie Presley. Kort därefter gick han sig med Debbie Rowe. Foto: AP Photo/Chris Pizzello, AP Photo/Bebeto Matthews, AP PHOTO/ABC J Exley/TT Bild. Bilden är ett montage.

Michael Jackson hade flera uppmärksammade och omskrivna relationer. Han var gift med Lisa Marie Presley, dejtade modellen Brooke Shields och fick barn med Debbie Rowe. Här är allt du vill veta om popstjärnans flickvänner och fruar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dokumentären "Leaving Neverland" berättar två idag vuxna män – James Safechuck och Wade Robson – om de sexuella övergrepp som de ska ha blivit utsatta för av den nu avlidna popstjärnan Michael Jackson.

Under en stor del av Jacksons långa karriär så riktades det flera olika anklagelser av liknande sort mot honom. År 2005 så åtalades Jackson för att ha förgripit sig på en cancersjuk pojke år 2003. 

Jackson stod bland annat åtalad för att ha gett barnet alkohol och sedan förgripit sig på honom. Rättegången blev en långdragen historia, men i juni år 2005 så friades Jackson på alla åtalspunkter.

Första gången som anklagelserna mot Jackson såg dagens ljus var 1993. Kort efter det blev han tillsammans med Elvis Presleys dotter Lisa Marie. Men redan innan dess hade Michael haft flickvänner. 

I "Leaving Neverland" hävdar Safechuck att Jackson sa att de relationer han hade med kvinnor bara var en fasad. 

Förhållandet med Brooke Shields

En av Michaels tidigaste flickvänner var modellen Brooke Shields. De blev ett par 1981. Med åren ebbade förhållandet ut, och ju äldre de blev desto mer ointresserad av sex blev Michael med Brooke.

Brooke Shields och Michael Jackson
Brooke Shields och Michael Jackson på en gala i Los Angeles 1984. Bildkälla: AP Photo/Doug Pizac/TT Bild

– Du såg kvinnor som var mer sexuella, som kastade sig över honom. Vi hittade bara varandra, och vi behövde inte deala med vår sexualitet, berättade Brooke för Rolling Stone då.

Gifte sig med Elvis Presleys dotter Lisa Marie

Redan år 1974 hade Michael presenterats för Lisa Marie Presley av hennes pappa Elvis. I november 1992 så återupptog de kontakten. 

Kort efter att de hade inlett sin relation så anklagades Michael för första gången för sexuella övergrepp mot barn. Michael friade till Lisa över telefon och de gifte sig i maj 1994. 

Michael Jackson och Lisa Marie Presley
Michael Jackson och Lisa Marie Presley gifte sig 1994. Bildkälla: AP Photo/ABC/Jonathan Exley/TT Bild

Paret gjorde en intervju med journalisten Diane Sawyer i juni 1995. Sawyer frågade då Jackson varför en 36-årig man sover med en 12-årig pojke – eller till och med flera barn.

– Jag bjuder aldrig in någon i min säng – någonsin. Barn älskar mig, de följer mig, sa Jackson då.

Lisa Marie fyllde i:

– De låter honom inte ens gå in i badrummet utan att de springer in där med honom, sa hon i intervjun.

Diane frågade även om Lisa Marie hade låtit sin 12-åriga son sova med Michael.

– Om jag inte kände Michael – aldrig i livet. Men jag vet vem han är och vad han är, och jag vet att det inte är på det sättet. Jag vet att han har en grej för barn, sa hon i intervjun. I samma intervju berättade Lisa Marie att hon och Michael hade sex med varandra.

Michael Jackson och Lisa Marie Presley
Michael Jackson och Lisa Marie Presley i den tv-sända intervjun med Diane Sawyer.

"Lisa Marie sov i gästrummet"

Jacksons tidigare privata hushållerska Adrian McManus, som bodde på Neverland med Michael och Lisa Marie ger en annan version av händelserna. I en intervju med Daily Mail berättar hon:

– Jag tror inte något sexuellt hände mellan dom någonsin.

McManus beskriver Michaels relation till Lisa Marie som "konstig". Hon berättar även att Lisa Marie aldrig sov i Michaels rum. Hon fick bo i gästrummet, skriver Daily Mail.

Michael Jackson och Lisa Marie Presley-Jackson
Michael Jackson och Lisa Marie Presley i september 1994. Bildkälla: AP Photo/Bebeto Matthews/TT Bild

I början av 1996 ansökte Lisa Marie om skilsmässa. Efter skilsmässan så fortsatte de att träffa varandra som vänner i ett par år. Lisa Marie följde med Jackson på turné och firade sin födelsedag med honom, skriver News.com.au.

Debbie Rowe: "Jag erbjöd honom min livmoder"

Michael och Debbie Rowe lärde känna varandra i mitten av 1980-talet. Hon var då assistent på den hudklinik som Jackson besökte för att få hjälp med sin hudsjukdom vitiligo. 

Jackson höll vänskapen hemlig från Lisa Marie som han då var gift med. Michael ville skaffa barn med Lisa Marie, men hon var inte sugen på att ha barn med Michael. Då erbjöd sig Debbie att föda Jacksons barn. 

Michael Jackson och Debbie Rowe
Michael Jackson och Debbie Rowe i april 1996. Bildkälla: AP Photo/Chris Pizzello/TT Bild

Debbie och Michael gifte sig den 13 november 1996. Parets första barn var sonen Prince I som föddes den 13 februari 1997. Dottern Paris Jackson föddes 1998.

"Vi hade aldrig sex"

I en intervju från 2009 berättade Debbie att hon och Michael aldrig hade sex. Barnen blev till genom insemination.

– Michael var skild, ensam och ville ha barn. Jag sa till honom att jag kan föda hans barn. Jag erbjöd honom min livmoder. Det var en gåva. Något jag gjorde för att göra honom glad, berättade Debbie, skriver The Sun. Hon refererar även till sig själv som ett "fullblod" som man använder för att avla hästar.

Rowe har länge haft ett stort hästintresse och har flera hästar. Om när hon inseminerades berättar hon:

– Det var väldigt tekniskt. Jag var hans fullblod.

Debbie Rowe och Michael Jackson
Debbie Rowe och Michael Jackson med barnen Prince I och Paris. Bildkälla: Stella Pictures.

Debbie och Michael skilde sig den 8 oktober 1999. Debbie gav vårdnaden över deras barn till Michael. 

Michaels tredje barn, sonen Prince II, eller Blanket som han länge kallades, föddes år 2002. Hans mamma är okänd då han blev till genom surrogatmödraskap.

Kommentera
Kopiera länk
Dela