Tobias Möller skrattar
Tobias Möller vinnare av Farmen 2019 - Foto: TV4

Tobias Möller – vinnare av Farmen 2019: "Tog hem hela skiten"

Efter en säsong med blod, svett och en hel del tårar är nu vinnaren av Farmen 2019 korad. Kvar i slutet stod förpackningsdesignern Tobias Möller, 27, och försäljningschefen Emelie Karlsson, 25. Tobias tog hem rubbet, men kampen om en halv miljon kronor var minst sagt jämn.


6 januari var det dags för säsongspremiären av succé Farmen 2019. TV4-programmet har minst sagt bjudit på en händelserik säsong.

Paolo Roberto var även denna säsong programledare och skötte det galant.

Under söndagen var det äntligen dags för final. Programmet började med tre deltagare som skulle bli en. 

Det stod från början mellan:

Tobias "Tobbe" Johansson – 27 år och jobbar som maskinist i Fagersta.

Emelie Karlsson – 25 år och jobbar som försäljningschef i Vikersund i Norge.

Tobias Möller – 27 år och jobbar som förpackningsdesigner i Eslöf.

Och alla hade riktigt vassa egenskaper och var potentiella vinnare. Efter att tidigare deltagare fick rösta om vem de helst ville se gå direkt till final var det riktigt jämt mellan Tobbe och Tobias. Den sista och avgörande rösten föll på Tobias Möller som med det gick direkt till final. Chockad och glad slapp han sista tävlingen innan den avgörande finalen.

Tävla mot varandra istället för med varandra

Kvar stod de sammansvetsade radarparet Tobbe och Emelie. De har kämpat på tillsammans sedan första dagen på Farmen och nu skulle de ställas emot varandra.

Tävlingen som skulle avgöra vem som blev den andra finalisten handlade om vägning och mätning utan mått-redskap. Emelie blev riktigt besviken då hon kände att det inte alls var hennes gren. Men det visade hon motsatsen till då hon totalt utklassade Tobbe i tävlingen och hade gissat närmst på alla olika delar i tävlingen.

Tidigare utslagna deltagare var på plats när vinnare av Farmen 2019 skulle koras. Bildkälla: TV4

Det blev alltså Emelie och Tobias Möller som det stod emellan, och vem skulle ta hem vinstsumman på en halv miljon kronor?

När det väl vankades final kom alla tidigare utslagna deltagare tillbaka för att heja. 

Tävlingen som skulle avgöra vem som kammade hem storvinsten bestod av tio lådor. Varje låda innehöll en uppgift eller en fråga som hade med Farmen att göra. Det gällde att svara eller lösa uppgiften och bäst av tio lådor vann.

Spännande! Bildkälla: TV4

När det stod 7-5 till Tobias blev det riktigt spännande. De fick då uppgiften att klyva ett vedträ så att det skulle väga ett kilo. För att få vara kvar i matchen var Emelie tvungen att komma närmast i vikt. Hennes vedträ vägde 1740 gram. Tobias visade sig vara snäppet vassare. Hans vedträ vägde 1615 gram, vilket gjorde honom till vinnare av Farmen 2019.

– Jag tog hem hela skiten. Jag vann hela grejen!, säger han glatt i programmet och fortsätter:

– Den här sommaren är något jag kommer att komma ihåg i hela mitt liv. Det har varit lite tårar, mycket svett, mycket skratt. Hela paketet har varit värt det. Jag kommer sakna detta det vet jag.

En riktigt glad Tobias Möller efter vinsten av Farmen 2019. Bildkälla: TV4

Kom tillbaka som "Årets torpare"

Tobias kom in i Farmen som utmanare och blev snabbt ett starkt hot mot resten av deltagarna då det visade sig att han satt inne på en hel del kunskap om hur man driver en farm. När det började närma sig sitt slut på Farmen åkte Tobias ut i tinget där han mötte Diana Sundström, 37. Tobias fick då chansen att åka till Torpet där det även fanns andra utslagna deltagare som ville tävla sig tillbaka in i Farmen.

Men "Årets Torpare" blev förpackningsdesignern Tobias Möller som på det viset tog sig tillbaka till Farmen. Han blev alltså inte bara "Årets Farmare" utan också "Årets Torpare".

Stort grattis till en halv miljon kronor och tack för en fantastisk insats i Farmen!

Se i spelaren ovan när Tobias Möller tar hem vinsten i Farmen 2019.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt Farmen 2019?
Tack för din röst!