Så sjukt mycket pengar tjänar Emilia Clarke på Game of Thrones

- 20/03/2019, 10:52 -

Emilia Clarke har blivit rik som ett troll på att spela Daenerys Targaryen i Game of Thrones. Men exakt hur många miljoner har stjärnan på sitt bankkonto?

Den brittiska skådespelerskan Emilia Clarke, 32, blev världskänd som Daenerys Targaryen i "Game of Thrones". Sedan år 2011 har hon spelat den kritblonda drakmodern i serien, och den 15 april är det premiär för den åttonde och sista säsongen av GOT.

Alla skådespelare i serien får riktigt bra betalt – och något otippat är dansken Nikolaj Coster-Waldau den rikaste av alla skådespelare. Han är god för galna 147 miljoner kronor. 

Men en av de som drar in mest kulor på GOT är Emilia. Enligt Variety så är hon dessutom den bäst betalda kvinnliga TV-skådespelaren. På första plats hittade vi Robert De Niro, tätt följd av Mark Hamron

Emilia Clarke som Daenerys Targaryen
Emilia Clarke som Daenerys Targaryen i "Game of Thrones". Bildkälla: Stella Pictures

Så hur mycket har Emilia tjänat på varje avsnitt? Det har tidningen Cosmopolitan kartlagt. 

Säsong 1-4
Skådespelarna var relativt okända innan de började inspelningarna av Game of Thrones. Därför var deras löner inte i det saftigaste laget – men det kom att ändras år 2014.

Säsong 5 och 6
I oktober 2014 rapporterade tidningen Deadline att Emilia, Peter Dinklage, Kit Harrington, Lena Headey och Nikolaj Coster-Waldau fick 2,7 miljoner kronor var per avsnitt. Emilia tjänade alltså 55 miljoner kronor på två säsonger. 

Emilia Clarke
Emilia Clarke har all anledning att vara glad! Bildkälla: Stella Pictures

Säsong 7 och 8
Inför den sjunde och åttonde säsongen så förhandlade Emilia, Kit, Lena, Peter och Nikolaj upp sin lön rejält. För varje avsnitt fick de 4,2 miljoner kronor var. 

– Jag får för fan samma betalt som mina manliga vänner. Det såg vi till, sa Emilia i en intervju med Vanity Fair.

Det var sju avsnitt i den sjunde säsongen, och den åttonde säsongen består av sex avsnitt. Totalt blir det ungefär 60 miljoner kronor. 

Emilia har inte bara tjänat sina pengar på GOT, utan har även gjort kampanjer för bland annat Dior och Dolce & Gabbana. Enligt Cosmopolitan är Emilia idag god för cirka 120 miljoner kronor. 

Emilia Clarke
Emilia Clarke äger även ett riktigt lyxhus i Kalifornien. Prislappen? Över 45 miljoner kronor! Bildkälla: Stella Pictures