Stockholm

Hon skulle vittna mot Martin Timell – dras tillbaka

Martin Timell
Martin Timell ska upp i hovrätten den 2 och 4 april. Foto: Bildkälla: Stella Pictures

Den 2 och 4 april ska Martin Timell upp i rätten igen. Timell friades helt i Attunda tingsrätt efter att ha anklagats för våldtäkt. Elisabeth Massi Fritz, som företräder kvinnan som anmälde Timell, överklagade den friande domen.


Läs mer

Om två veckor ska Martin Timells fall upp i Svea hovrätt. Timell åtalades för en våldtäkt och friades helt i Attunda tingsrätt den 8 juni förra året. 

Varken Timells försvarare Hanna Lindblom eller åklagaren Anna Bengtsson valde att överklaga den friande domen. Men Elisabeth Massi Fritz, som är målsägandebiträde till den kvinnan som anmälde Timell, överklagade domen.

Enligt Expressen så har Massi Fritz kallat in tre nya vittnen. Även två nya personer – en man och en kvinna – har nu kallats för att vittna mot Timell.

Martin Timell friades helt i Attunda tingsrätt förra sommaren. Bildkälla: Stella Pictures

Vittne mot Timell dras tillbaka 

I dokument från Svea hovrätt som Expressen har tagit del av står det att läsa:

”Bevisningen åberopas till styrkande av att målsäganden kort tid efter gärningen har berättat att Timell med våld fört upp sina fingrar i målsägandens underliv. Bevisningen åberopas till styrkande av att målsäganden tillfogats ett psykiskt lidande med anledning av gärningen. Att målsäganden varit orolig och rädd för att polisanmäla händelsen.”

Elisabeth Massi Fritz överklagade den friande domen mot Timell. Bildkälla: Jeppe Gustafsson/TT Bild

Ett av Massi Fritz vittnen, en kvinna, har nu återkallats. Detta då hon inte kommer att vara i Sverige när rättegången äger rum. Totalt är det alltså fyra nya vittnen som väntas träda fram under rättegången den 2 och 4 april. 

Timells försvarare: "Obegripligt"

Timells försvarare Hanna Lindblom skriver i ett sms till Expressen att det är obegripligt att två nya vittnen dyker upp efter snart elva år rörande en händelse som hennes klient har friats för.

Timells försvarare Hanna Lindblom. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Martin Timell berättade nyligen i en intervju med Dagens Media om hur han anser att TV4 behandlade honom efter anklagelserna. 

– De var livrädda och offrade mig, berättade Timell. 

Mer om det kan du läsa här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.