Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt du vill veta om programledaren Kristin Kaspersen

- 22/03/2019, 16:44

Premiären av TV4:s underhållningsprogram Let´s Dance går av stapeln på fredagskvällen. Kristin Kaspersen är en av deltagarna och Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta om programledaren.

Det börjar äntligen närma sig premiären för den nya säsongen av succéprogrammet Let´s Dance. 

Bland de kända deltagarna ser vi bland annat programledaren Kristin Kaspersen, 49, som kommer att dansa med Calle Sterner. 

Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om programledaren. 

Från väderpresentatör till Nyhetsmorgon

Kristin Kaspersen inledde sin karriär som väderpresentatör för TV3 Norge. Sedan dess har hon programlett flera stora TV-program, såsom Melodifestivalen, Fångarna på fortet, Idrottsgalan och Nyhetsmorgon. 

Priser 

1993 fick hon, som yngsta person någonsin, ta emot Hylandpriset för Sveriges mest populära TV-personlighet. Kristin Kaspersen har även fått Aftonbladets TV-pris för Sveriges mest populära kvinnliga programledare.

Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen kommer dansa med Calle Sterner i Let´s Dance 2019. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

ADHD 

För ett par år sedan gick Kristin Kaspersen ut och berättade att hon har diagnosen adhd. 

– Jag önskar verkligen att jag hade förstått det tidigare. Och jag önskar att andra människor runt omkring hade förstått min kreativitet och hyperaktivitet lite tidigare, säger Kristin Kaspersen i ”Framgångspodden”. 

Hon berättar vidare i podden att adhd:n ibland har gjort livet svårt för henne. När hon jobbade med "Nyhetsmorgon" fick hon gå upp flera timmar tidigare för att försöka lära sig manuset. Men hon är ändå glad över sin diagnos och beskriver den som en drivkraft. 

Dotter till Lill-Babs 

Kristin Kaspersen var dotter till den folkkära sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gick bort 3 april 2018. Barbro blev 80 år och avled i sviterna av cancer. 

Norsk

Kristins pappa är Kjell Kaspersen, tidigare norsk landslagsmålvakt i fotboll. Därmed pratar Kristin både norska och svenska. Hon föddes i Oslo, Norge, men växte upp i Stockholm med sin mamma. 

Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen var tidigare gift med programledaren Hans Fahlén. Bildkälla: TT

Hans Fahlén

Kaspersen gifte sig med Hans Fahlén, även han programledare, i april 2003. Paret träffades när de programledde Station Åre tillsammans 1993. Men till en början var de bara vänner. Först 2002 inledde de en relation. De gifte sig i februari 2004 och tio månader senare kom sonen Leon. Kaspersen och Fahlén skilde sig 2008. Kristin hade sedan en tidigare relation sonen Filip. 

Let´s Dance har premiär fredag 22 mars 20:00 på TV4. 

Tittar du på Let´s Dance?