Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen är en av deltagarna i Let´s Dance 2019 - Foto: TT

Kristin Kaspersen - här är allt du vill veta

TV4:s underhållningsprogram Let´s Dance 2019 har fått en vinnare. Kristin Kaspersen tog hem segern och Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta om programledaren.


Succéprogrammet Let´s Dance 2019 har fått en vinnare. Det blev programledaren Kristin Kaspersen, 50, som dansade med Calle Sterner. 

Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om programledaren. 

Från väderpresentatör till Nyhetsmorgon

Kristin Kaspersen inledde sin karriär som väderpresentatör för TV3 Norge. Sedan dess har hon programlett flera stora TV-program, såsom Melodifestivalen, Fångarna på fortet, Idrottsgalan och Nyhetsmorgon. 

Priser 

1993 fick hon, som yngsta person någonsin, ta emot Hylandpriset för Sveriges mest populära TV-personlighet. Kristin Kaspersen har även fått Aftonbladets TV-pris för Sveriges mest populära kvinnliga programledare.

Kristin Kaspersen dansade med Calle Sterner i Let´s Dance 2019. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

ADHD 

För ett par år sedan gick Kristin Kaspersen ut och berättade att hon har diagnosen adhd. 

– Jag önskar verkligen att jag hade förstått det tidigare. Och jag önskar att andra människor runt omkring hade förstått min kreativitet och hyperaktivitet lite tidigare, säger Kristin Kaspersen i ”Framgångspodden”. 

Hon berättar vidare i podden att adhd:n ibland har gjort livet svårt för henne. När hon jobbade med "Nyhetsmorgon" fick hon gå upp flera timmar tidigare för att försöka lära sig manuset. Men hon är ändå glad över sin diagnos och beskriver den som en drivkraft. 

Dotter till Lill-Babs 

Kristin Kaspersen var dotter till den folkkära sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gick bort 3 april 2018. Barbro blev 80 år och avled i sviterna av cancer. 

På Barbros sida har Kristin halvsystern Malin Berghagen, som bland annat givit röst åt rollfigurer i tecknade Bilar, Pocahontas och Scooby-Doo. Halvsystrarna har tillsammans varit barnskådisar i musikalen Pippi Långstrump. 

Norsk

Kristins pappa är Kjell Kaspersen, tidigare norsk landslagsmålvakt i fotboll. Därmed pratar Kristin både norska och svenska. Hon föddes i Oslo, Norge, men växte upp i Stockholm med sin mamma. 

Kristin Kaspersen var tidigare gift med programledaren Hans Fahlén. Bildkälla: TT

Hans Fahlén

Kaspersen gifte sig med Hans Fahlén, även han programledare, i april 2003. Paret träffades när de programledde Station Åre tillsammans 1993. Men till en början var de bara vänner. Först 2002 inledde de en relation. De gifte sig i februari 2004 och tio månader senare kom sonen Leon. Kaspersen och Fahlén skilde sig 2008. Kristin har sonen Filip från en tidigare relation. 

Let´s Dance hade premiär fredag 22 mars 2019 klockan 20:00 på TV4. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Let´s Dance?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.