Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ewa Frölings känga till Dramaten: "Vart var ni när vi behövde er?"

- 25/03/2019, 17:18 -

Dokumentären om Josefin Nilsson har väckt starka reaktioner – många svenska kändisar uttrycker nu både ilska och sorg efter att ha sett "Älska mig för den jag är". En av dem är Ewa Fröling.

Dokumentären "Älska mig för den jag är" som handlar om Ainbusk-sångerskan och skådespelerskan Josefin Nilsson har väckt starka reaktioner runtom i landet. Dokumentären skildrar de mörka sidorna av Josefins liv och visar upp en sanning som hon aldrig själv hann berätta. Bland annat berättar den om hur hon blev fysiskt och psykiskt misshandlad av en pojkvän under 90-talet.

Josefins ex-pojkvän – som dömdes efter att ha misshandlat henne – är en känd skådespelare. Han har medverkat i många svenska kända filmer och teateruppsättningar. Under måndagen stod det klart att Dramaten ställer in föreställningar där mannen medverkar.

De senaste dagarna har en rad kända namn visat sitt stöd för Josefin och samtidigt uttryckt sitt hat för hennes ex-pojkvän och Dramaten. Vilket kan vara en av anledningarna till varför de valt att avboka föreställningarna med mannen. 

Camilla Läckberg valde i ett Instagraminlägg att hänga ut ex-pojkvännen och skrev samtidigt ut att hon är fullt beredd ta eventuella juridiska konsekvenser. 

"För min del är jag inte rädd för ev juridiska konsekvenser. Bring it on. Jag tar det i så fall. Come what may. Blir ett utmärkt tillfälle att få upp all skit till ytan. Vi kan tvätta byken ordentligt då tillsammans. Fullt beredd ta ev juridiska konsekvenser", skriver Camilla. 

Ewa Fröling
Nu har även Ewa Fröling valt att gå ut med ett inlägg om det hela. Bildkälla: Stella Pictures

Och nu har ännu en profil valt att kliva fram med ord från hjärtat. Nämligen den hyllade skådespelerskan Ewa Fröling

I sitt inlägg skriver Ewa ut sina känslor samtidigt som hon kastar en ordentlig känga till Dramaten.

"Rädsla urholkar själen. Fassbinder. Dramaten chefen har uttalat sig att han inte tänker av princip o regelverk uttala sig. Styrelsen hur är det med den då och dom som tillsatt styrelsen å vart fan var haveri kommissionen. När man hade behövt hjälp....", skriver hon. 

I kommentarsfältet stöttas hon nu av sina följare som överöser henne med kärlek. 

Dokumentären om Josefin Nilsson har väckt starka reaktioner på sociala medier. Under hashtaggen #brinnförjosefin har flera svenska kändisar gått ut och visat sitt stöd för Josefin. 

Mia Skäringer, Alexander Karim, Sanna Lundell, Helena Bergström och Camilla Läckberg är några av de som har gått ut och kommenterat den hjärtskärande dokumentären.