Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carl Hamilton efter Robinson-kaoset: "Det var inte jag som mordhotade någon"

- 26/03/2019, 11:12

I gårdagens avsnitt av Robinson valde Carl Hamilton att åka hem från ön efter att ha krävt en stor summa pengar för att vara kvar i tävlingen. Nu har han släppt en video där han ger sin version om vad som hände på ön.

Det var i gårdagens avsnitt som deltagaren Carl Hamilton, 29, fick åka hem från Robinson. I ett klipp kräver han 4 500 pund för att vara kvar i tävlingen. Det var inget som beviljades och Hamilton valde därför att lämna ön.

Nu har han släppt en video på Youtube där han ger sin version om vad som egentligen hände i Robinson. Bland annat så hade Hamilton och deltagaren Adnilson Costa da Cruz, 28, hamnat i ett antal konflikter på ön. Och dagen innan hemfärden så hävdar Hamilton att han hade mordhotats.

"Han skulle slå ut mina tänder"

I videon tar han upp avtalet som alla deltagare i årets Robinson fick skriva under och läser upp regeln: "Om han eller hon uppträder våldsamt mot andra deltagare så kommer han eller hon tas ur produktion med omedelbar verkan och flygas hem från inspelningen". 

– Jag triggade på och stod där mest och log medan Adnilson stod och skrek att jag inte skulle lämna ön levande. Han skulle även slå ut mina tänder, vilket kan tyckas lite extremt eftersom då jag redan skulle vara död, säger Hamilton.

Carl Hamilton
Carl Hamilton läser upp avtalet alla deltagare i Robinson fick skriva under. Bildkälla: Mr Carl Hamilton/Youtube

"De fick bära bort Adnilson från stranden"

Han menar också på att Adnilson har en kort stubin och kan bli rasande över minsta lilla sak. Hamilton hävdar att produktionen fick i princip bära bort Adnilson från stranden när han var som mest aggressiv.

– Då tog jag ett ett snack med Jacob som var produktionsledare och krävde att de skulle sparka ut Adnilson. Men Jacob vägrade detta och menade på att Adnilson skulle vara kvar i tävlingen och det var ingenting vi kunde förhandla om överhuvudtaget, säger han.

Då menade Hamilton på att han ville ha 4 500 pund som ersättning för att vara kvar på ön, då det skulle täcka hans kostnader i en månad för att vara med i Robinson. 

– Jag kände om Adnilson inte skulle sparkas ut, då ska jag inte behöva betala pengar för att vara här för att skapa bra tv, säger Hamilton.

Adnilson
Adnilson Costa da Cruz ska ha mordhotat Carl Hamilton enligt Hamilton. Bildkälla: TV4

Kritiserar produktionsbolaget

Hamilton och produktionsledaren kom inte överens om ett avtal och därför valde han att lämna ön. Och nu kritiserar han produktionsbolaget Mastiff för deras agerande.

– Mastiff var faktiskt det produktionsbolag som eggade på mina uttalanden. Det var jag som fick sitta i synken varje dag, hela tiden för att övriga deltagare var helt värdelösa på det. Så när det kommer till kritiken att jag skulle vara en mobbare så är det ju någonting produktionen stod bakom, säger Hamilton.