Fredag 30 Jul
Stockholm

Här är allt du behöver veta om proffsboxaren Mikaela Laurén

Mikaela Laurén
Mikaela Laurén är aktuell i Mästarnas Mästare. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mikaela Laurén är en av deltagarna i årets upplaga av Mästarnas Mästare. Här är allt du behöver veta om proffsboxaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Mikaela Laurén är 44 år gammal och växte upp i Enskede i Stockholm. Mikaela är känd som en av Sveriges genom tiderna största kvinnliga proffsboxare men det inte alla vet är att Mikaela inledde sin atletiska karriär som simmare. Hon blev så pass bra att hon flyttade till USA för att elitsatsa. 

Mikaela är i år aktuell med Mästarnas Mästare. Bildkälla: TT

När hon 28 år gammal slutade med simning hade hon tagit 16 individuella SM-guld och satt tre svenska rekord.

Ett år skulle Mikaela komma att gripas av polis. Det var i mars 2005 som hon greps vid en razzia i sin bostad. Polisen hittade bland annat 2300 ampuller och 1900 tabletter anabola steroider. Dessutom anträffades fem tårgaspistoler. Hon dömdes då till fängelse i ett år och två månader för dopningsbrott och vapenbrott.

I en intervju med Expressen sa hon efteråt att det värsta inte var straffet, utan att folk trodde att hon dopat sig. 

Mikaela har gått 36 proffsmatcher av vilka hon vunnit 31. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

– Straffet kunde jag ta, men inte att folk tolkat domen som att jag dopat mig. Jag testades kontinuerligt under min karriär, och även då jag åkte fast. Brottet hade inget som helst med idrott att göra utan handlade om förvaring av preparat, sa hon då. 

Efter frigivningen 2006 utbildade sig Laurén till personlig tränare. Hon återvände till USA men den här gången för att arbeta som PT i Santa Monica. Det var då hon inledde en satsning på att bli proffsboxare.

Hon har gått 36 proffsmatcher och av dem vunnit 31.

2017 gick Peder Södersteen ned på knä och friade till Mikaela. Bildkälla: Mikaela Laurén Instagram

Hon är gift med Peder Södersteen och förlovningsringen var designad av Efva Attling. Efter att Mikaela lagt handskarna på hyllan berättade paret att de är sugna på att skaffa barn och att de hoppas på att åldern inte kommer att innebära några svårigheter. 

– Jag hoppas att det inte kommer att förstöra mitt liv om jag inte kan få barn. Nu har jag fortfarande hoppet. Funkar det inte, då kanske man blir helt knäckt. Det vet jag inte, sa hon i en intervju till Aftonbladet

Sommaren 2018 slutade hon med proffsboxning och i år är hon aktuell med Mästarnas Mästare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela