Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rasistattacker, hot och hån – Adnilsons egna ord om Hamilton

- 12/04/2019, 13:54

Carl Hamilton gick tidigare ut med att han hade blivit mordhotat under Robinson av Adnilson Costa da Cruz. Men nu svarar Adnilson upp mot anklagelserna och avslöjar att Hamilton har uppmanat sina följare till rasistiska påhopp.

För ett tag sedan anklagade Robinson-deltagaren Carl Hamilton sin lagkamrat i Lag Syd, Adnilson Costa da Cruz för att ha mordhotat honom under inspelningen. Men när Nyheter24 kontaktade Adnilson så berättar han en annan version om vad som hände på de vita stränderna i Fiji.

Bråket började med att Hamilton ska ha mobbat flera av deltagarna, bland annat Lucas Crespo Peñaloza och Adnilson själv.

– Han hade kallat Lucas för "Gringo" och det betyder typ slav i hans kultur. Han hade kallat mig afrikan och bad mig hålla käften för att jag såg ut som en gorilla, säger Adnilson till Nyheter24.

Adnilson och Lucas valde att inte ta upp detta med TV4. Men i ett avsnitt kallar Hamilton Linn Lund för "kort och tjock", vilket fick flera av deltagarna i Lag Syd att rasa. 

– När han kallade Linn för kort och tjock och bad henne hålla käften, så sa jag att ”om du inte är försiktig så kan dina tänder ramla ut”. Men jag har inte hotat honom, säger Adnilson. 

Han fortsätter:

– Det här med att jag ska ha mordhotat honom stämmer inte och det vet TV4 också.

Efter att Adnilson hade vunnit en tävling så fick han med sig ett skelett. Då ska han ha sagt till Hamilton att "det här är din käft" och visat upp en skallen för honom.

– Jag sa: "Du pratar så mycket skit, det här är du."

Robinson har kantats av konflikter

Efterspelet har kantats av konflikter och dramatik. Bland annat så har Carl Hamilton startat en onlineshop där han säljer produkter med slogan "dereker" (som egentligen uttalas "det räcker"), för att håna Adnilsons svenska uttal.

– Han har gjort en massa kläder, kepsar, t-shirts och muggar, säger Adnilson.

Webbshop
Carl Hamilton har startat en e-butik där han säljer produkter med en slogan som hånar Adnilsons svenska uttal. Bildkälla: Skärmdump/carlhamilton.com

Enligt Adnilson lägger Hamilton flera timmar om dagen på att trakassera honom, något som fått honom tro att Hamilton har utvecklat en besatthet.

– Han försöker fucka upp mitt liv, säger Adnilson.

Hamilton ska dessutom ha publicerat Adnilsons telefonnummer och adress på sociala medier – och därefter uppmanat sina följare att ringa och hota honom.

– Nu är det 35 personer som har ringt mig och kallat mig för "neger", "idiot", "svart", "apa", att jag inte förtjänar att vara i Sverige, Sverige är för bra för mig, att jag kan åka tillbaka till min djungel.

Han fortsätter:

– Det är inte mitt fel att jag har växt upp fattigt.

Hamilton nekar till anklagelserna

När vi tar kontakt med Carl Hamilton så nekar han till anklagelserna om de rasistiska påhoppen.

– Ja det stämmer givetvis inte. Finns inga rasistiska uttalanden. Då hade de givetvis vrålat rasist i tv och inte väntat åtta månader, säger han till Nyheter24.

Hamilton nekar även till att han ska ha uppmanat sina följare till att hota och mobba Adnilson.

– Uppmanat mina följare att hota honom? Det bör han ha bevis för, annat vore förtal. Det enda som publicerats är hans adress då många ville köpa en t-shirt från min e-butik. Då måste man fylla i hans adress, säger han.

Carl Hamilton

Carl Hamilton nekar till anklagelserna. Bildkälla: TV4

Adnilson tror att svartsjuka är anledningen till Hamiltons beteende. Samtidigt tycker han att Hamilton borde söka hjälp.

– Jag hatar inte Carl Stefan. Men han behöver hjälp och gå i terapi, säger han.

Hamilton, som har använt sin Instagram för att hänga ut Adnilson, har fått tusentals följare på kort tid. Men det är följare som enligt Adnilson, är tack vare honom.

– Jag tycker det är jätteäckligt att han går runt och tror att han är kändis nu. Nu har han fått 6 000 följare på Instagram. Det är egentligen mina följare, han har fått dem på grund av mig. Hamilton har till och med släppt en låt och en video om mig, säger han.

Adnilson säger att han egentligen inte vill hålla på med det här och att det är synd att han och Hamilton ska hålla på och trycka ned varandra.

– Det är så barnsligt. Men när 35 personer ringer mig och hotar mig och mobbar mig och kallar mig för neger, svart, då går de över gränsen. 

Han fortsätter:

– Visst, jag är svart, men jag kan inte tvätta bort min färg. Jag är stolt över mig själv, säger Adnilson.

TV4 har ännu inte kommenterat detta.

Hamnar du ofta i konflikter?