10 saker vi inte kan släppa efter att ha sett senaste Game of Thrones-avsnittet

VARNING FÖR SPOILER! Har du inte sett senaste avsnittet av Game of Thrones råder vi dig till att inte klicka dig in – i annat fall – såg du samma saker som vi gjorde?


ÄNTLIGEN! Game of Thrones är tillbaka och det var ju en underdrift när man trodde att folk bokstavligt talat skulle sjuka sig från jobbet dagen de släpptes. HBO startade dagen med att krascha på grund av misstänkt överbelastning och överallt i världens alla fikarum är det bara en sak som gällt idag – att inte få avsnittet spoilat. 

Men för dig som redan sett det senaste avsnittet på slutsäsongen så är du antagligen lika sugen som oss på att diskutera en rad av de saker som skedde i avsnittet. För några saker kunde man inte låta bli att haka upp sig på: 

Angående introt. Är vi inte vana att sväva över en rad olika ställen på kartan? – nu bara ett par stycken! Betyder detta att det bara kommer utspela sig i Westeros? 

Cersei myntar orden "If you want a whore – buy one. If you want a queen – earn her". Vi kan ju säga såhär – det kommer ju vara en och annan tjej där ute som lägger upp detta på både sin Instagram, Tinder, Facebook... you name it. Årets powermeme är här.

Hon teamar sedan upp med en av seriens minst omtyckta snubbar, Euron Greyjoy (på placeringen efter henne och night king). Snacka om en duo lätt att hata. Det kommer bli ordentliga känslostormar om någonting i serien sker till dessa två rumpnissars fördel. 

Euron Greyjoy är inte direkt den skönaste killen. Bildkälla: HBO Nordic

Cersei hinkar i sedvanlig ordning vin. Kanske var det inte allmänt känt på drakmedeltiden att det är en sådär bra idé när man är gravid...? 

Om hon nu är gravid. 

Cercei släpper inte sitt vinglas i första taget. Bildkälla: HBO Nordic
Bran sitter och stirrar ilsket. Bildkälla: HBO Nordic

Bran har kommit i puberteten och har blivit ganska... obehaglig? Sitter med sin målbrottsröst och stirrar ned folk. Dock blir det ju en aning klimax när hans blick möter Jamies i slutet. Sist de såg knuffade trots allt Jamie ut Bran ut ur ett fönster efter att Bran råkat komma på honom med att ha sex med sin syster.

Yara och Theon återser varandra igen. Sist blev hon tillfångatagen av rövhatten Euron Greyjoy . När de sedan kramar varandra säger hon "Kill the bastards". Syftar hon nu på att Theon ska ha ihjäl Snow?

Vad menar Theons syrra med "Kill the bastards?". Bildkälla: HBO Nordic

En sak vet vi säkert – folk har törstat efter att få se lite drakar. Detta har ju produktionen minst sagt tänkt på då de skjuter upp Jon Snow och Daenerys på en romantiskt och extremt flygtur. Det suger minst sagt till i magen då drakarna gör sina dyk ned mot vinterlandet. Frågan är dock om den långa flygturen var liiite utfyllnad?

Publiken fick långa efterlängtade drakscener. Bildkälla: HBO Nordic
De är minst sagt mäktiga djur. Bildkälla: HBO Nordic

HUR mycket skiter vi i att Dani och John är släkt? En kunde ju inte bry sig mindre då de är så pass fina tillsammans. Dock får Jon reda på detta och man kan ju säga att han reagerade... starkt.

Det är ju någonting som händer i kroppen när man ser Daenerys och Jon titta på varandra. Bildkälla: Stella Pictures

"Stay back he has blue eyes" "I've always had blue eyes", kan vara det roligaste som hittills sagts i Game of Thrones. Någonsin. 

Bland det roligaste som hittats i GoT-manuset. Bildkälla: HBO Nordic

Jamie har tonat håret. Och ja, vi måste ju ändå säga att det passar honom i sin nya look?

Jamie Lanester är tillbaka med en helt ny frysyr. Bye bye guldlock and here comes kingslayer. Bildkälla: HBO Nordic
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.