Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

8 bebisregler som Meghan Markle och prins Harry måste följa

- 19/04/2019, 11:41

Snart blir hertigen och hertiginnan av Sussex – prins Harry och Meghan Markle – föräldrar för första gången. Paret har en hel del att hålla koll på när det kommer till bebisen.

Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, beräknas bli föräldrar när som helst – ja, det kanske blir en liten påskbebis för paret. 

Som medlem i den brittiska kungafamiljen är det verkligen mycket att hålla reda på när det kommer till den kommande bebisen. Bland annat räcker det inte med bara ett namn, och att resa utomlands med den lilla är uteslutet. 

Här är 8 regler som Meghan och Harry måste följa: 

1. Bebisen ska ha minst tre namn
Vi kommer förmodligen inte få veta vad bebisen ska heta alldeles direkt. När Kate Middleton och prins Williams barn har kommit till världen har vi fått vänta i ungefär två dagar innan namnen avslöjas. 

Dessutom ska barnet ha minst tre namn. Detta då ett av namnen i framtiden ska kunna väljas om barnet skulle bli kung eller drottning. Men, bör tilläggas, Harry och Meghans kommande bebis är den sjunde i tronföljden så ett sådant scenario är väldigt otroligt.

Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle och prins Harry blir föräldrar närsomhelst. Bildkälla: Stella Pictures.

2. Det blir ingen prins eller prinsessa
Bebisen kommer att bli greve av Dumbarton eller Lady följt av sitt namn och Mountbatten-Windsor. Drottningen kan göra ett undantag för prins Harrys barn och dela ut en prins eller prinsess-titel, något som hon tidigare har gjort för prins Williams barn.

Prins Harry och Meghan Markle
Prins Harry och Meghan Markle har mycket att tänka på. Bildkälla: Stella Pictures.

3. Barnet kommer ha många gudföräldrar
Kungliga barn har mellan fem och sju gudfäräldrar, och just den här traditionen är väldigt viktig. Prinsessan Charlotte har fem gudföräldrar, prins Louis har sex och prins George har sju. Det har länge spekulerats kring att Meghan och Harrys nära vänner George och Amal Clooney är några av de som ska få det ärofyllda uppdraget.

Amal och George Clooney
Amal och George Clooney kan bli gudföräldrar. Bildkälla: Stella Pictures.

4. Många dopregler att hålla reda på
Bebisen kommer att döpas efter ett par veckor. Var ceremonin äger rum vet vi ännu inte, men genom åren har både Buckingham Palace och det kungliga kapellet varit populärt hos den brittiska kungafamiljen. 

Bebisen kommer att döpas i heligt vatten från floden Jordan. Bebisen förväntas också att bära en traditionell dopklänning som tidigare har burits av prins William och Kate Middletons barn.

Kate Middleton och prins William
Kate Middleton och prins William med sonen prins George som döptes i oktober 2013. Bildkälla: Stella Pictures.

5. Harry och Meghan får inte resa med bebisen
Enligt det kungliga protokollet så får två arvingar inte flyga på samma flight. Vid en eventuell olycka så måste blodslinjen vara skyddad. Därför måste Harry och Meghan söka tillstånd hos drottningen. Men det är inte helt klart hur sträng den här regeln är.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth har ett och annat att säga till om. Bildkälla: Stella Pictures.

När prins William var nio månader gammal så tog hans mamma prinsessan Diana och pappa prins Charles med honom på en turné på Nya Zealand. Prins William gick sedan i sina föräldrars fotspår och år 2014 tog han med sig sonen prins George och frugan Kate till samma resmål år 2014.

6.  Vanlisar får inte röra barnet
En viktig etikettregel är att man inte ska röra en medlem av den brittiska kungafamiljen, och regeln gäller på kungliga bebisar också.

– Kungabebisar ska bli tittade på, men aldrig vidrörda. Allmänheten måste vara respektfull. Det handlar inte bara om etiketten utan det är även en stor säkerhetsrisk om någon har möjlighet att komma så nära medlemmar av kungafamiljen, säger hovexperten Grant Harrold till This is Insider.

Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle och prins Harry följer inte alltid det kungliga protokollet, framförallt när det gäller att människor inte får röra kungligheterna. Bildkälla: Stella Pictures.

Vi vet inte exakt hur hårda Harry och Meghan kommer att vara här, framförallt då de själva inte tar så hårt på just den regeln. Både Harry och Meghan syns ofta ha kroppskontakt med allmänheten, och framförallt så kramar och gullar de med barn.

7. Outfi(l)ten är redan vald
Till de första bilderna som fotograferna tar på Meghan, Harry och bebisen efter förlossningen så är mycket redan planerat. 

Bara efter ett par timmar i världen så brukar familjen och deras nya tillskott förevigas. Barnet är då insvept i en kashmirfilt från G.H. Hurt & Sons. Drottning Elizabeth var den som startade filt-trenden, och sedan dess har både prinsessan Diana och Kate Middleton gått i hennes fotspår.

Prins Charles och prinsessan Diana med prins Harry
Prins Charles och prinsessan Diana med den då nyfödda prins Harry. Bildkälla: Stella Pictures.
Kate Middleton och prins William
Kate Middleton och prins William med sin son insvept i filten. Bildkälla: Stella Pictures.

8. Drottningen får veta först
Drottning Elizabeth är den som allra först får ta del av den härliga nyheten att bebisen är ute, skriver Cosmopolitan.