Meghan Markle och drottning Elizabeth i storbråk om ägg

- 06/05/2019, 14:14

Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, hamnade i ett bråk med prins Harrys farmor drottning Elizabeth. Meghan fick en utskällning av drottningen – och det hela handlade om ägg?!

Meghan Markle, 37, är ett relativt nytt tillskott i den brittiska kungafamiljen. Meghan och prins Harry började dejta sommaren 2016, och i november 2017 förlovade sig paret. 

Den 19 maj 2018 ägde det ståtliga bröllopet rum, och närsomhelst är det dags för Meghan och Harrys första bebis att se världens ljus.

Nu framkommer det att just tiden innan Harry och Meghans bröllop var minst sagt ansträngd – i alla fall relationen mellan Meghan och Harrys farmor drottning Elizabeth, 93. Det var under provsmakningen av bröllopsmenyn som helvetet bröt loss.

Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle kände smaken av ägg...Bildkälla: Stella Pictures.

Drottning Elizabeth skällde ut Meghan

Meghan åkte till slottet Windsor, där drottning Elizabeth bor, och satt och mumsade på de olika rätterna i godan ro. Men plötsligt kände hon smaken av ägg i en rätt...

– Meghan blev väldigt upprörd när hon kände äggsmaken i maten. Hon hade blivit lovad att det inte skulle vara ägg i. Hon sa "Nej, jag kan känna smaken, jag känner att det är ägg i maten", berättar en källa för Yahoo Royal Box, via Daily Mail, och fortsätter:

– Det var upprörd stämning när drottningen kom in, men det är ju självklart det är slottet Windsor, det är hennes hem. Hon tog Meghan åt sidan och sa "Meghan, i den här familjen så pratar vi inte till människor på det sättet".

Drottning Elizabeth och Meghan Markle
Drottning Elizabeth satte ner foten. Bildkälla: AP Photo/Matt Dunham/TT Bild

Anledningen till Meghans äggskräck är att det var flera Hollywoodstjärnor på bröllopet som följer en makrobiotisk diet. Det är uteslutande fullkornsprodukter, grönsaker, alger och bönor som står på menyn då. Animaliska produkter så som mycket kött och ägg brukar uteslutas, men fisk och skaldjur kan ätas i mindre mängder. 

Bråkade om tiara

Det här är inte första gången Meghan och drottningen har tjafsat med varandra. Innan bröllopet var Meghan fast bestämd att han en speciell tiara på sig under bröllopet – men drottningen lät inte Meghan låna den dyrbara tiaran. Anledningen ska ha varit att tiarans många smaragder kunde vara från Ryssland.

Elizabeth ska då ha sagt till Harry att "Meghan får den tiaran som jag bestämmer". Det slutade med att Meghan bar drottning Marys diamantgnistrande tiara. 

Meghan Markle
Meghan Markle fick nöja sig med den här tiaran. Men hon ser ju glad ut ändå! Bildkälla: Stella Pictures