Robinson-deltagaren fick bryta tävlingen.
Robinson-deltagaren fick bryta tävlingen. - Foto: TV4

Här kollapsar Robinson-deltagaren: "Vill lägga mig ner och dö"

I gårdagens Robinson-avsnitt så fick deltagaren Nick Söderblom bryta tävlingen och föras akut till sjukhus. Nu är han hemma i Sverige och läkarna har konstaterat att han har drabbats av en okänd tropisk sjukdom.


Livet är minst sagt tufft i Robinson. I tisdagens avsnitt fick vi se deltagaren Nick Söderblom, 53, kollapsa på stranden under programmet. 

– Jag mår dåligt som fan, jag är helt matt och orkar inte ens röra mig. Det krampar, säger han i Robinson.

Nicks lagkamrater blev då oroliga och kallade på läkare för att undersöka honom.

– Just nu så vill jag inte ens äta. Jag orkar inte leta mat, jag orkar inte att äta. Jag är bara helt slut och vill lägga mig ner och dö, säger han i Robinson.

När läkarna kom fram till stranden så tog de beslutet att ta med deltagaren till sjukhuset i Fiji för att göra en noggrann kontroll. I två dagar vårdades Nick och tvingades därefter avbryta tävlingen för att åka hem till Sverige. 

Nick Söderblom hade en puls på 25–27 slag per minut när läkarna kom fram till stranden. Bildkälla: TV4

Gick ner 20 kg under programmet

Nick berättar att han gick ner hela 20 kg under Robinson och att hans puls låg på 25-27 slag i minuten när sjukvårdspersonalen anlände till stranden. Det gjorde bland annat att hans bröst började att krampa.

– Viktminskningen fick hjärtat att lägga av, kanske var det en början på en hjärtinfarkt. Jag hade ont i bröstet och smärtan strålade ut i armen. Jag fick åka hem på grund av fysiska problem men psyket la också av, säger han till Aftonbladet.

När Nick kom hem till Sverige så blev han kvitt symptomen. Men nu har han drabbats av en annan sjukdom. Efter att ha blivit undersökt av läkare visade det sig att något som liknar en finne har inflammerats.

– Det låter äckligt men det är någon jäkla tropisk sjukdom som gjort hål i mina muskler. Så jag har behövt tömma benet på var en gång. Jag har fått äta penicillin för det under tre omgångar, hela mitt immunförsvar har slagits ut, säger han till Aftonbladet.

Drabbats av en tropisk sjukdom

Läkarna vet fortfarande inte vad Nick har drabbats utav, utan beskriver det som en tropisk sjukdom. Dock har de konstaterat att det sitter i blodet. Nu har han fått en remiss till en specialist på ett infektionscenter.

– Vi får se hur det går med detta, de vet inte vad det är mer än att det sitter i blodet. Det kan vara sandloppor som burit på något. Hela min kropp har varit katastrof sen jag kom hem men nu mår jag lite bättre, säger han till Aftonbladet.

Nick ångrar inte sin medverkan i Robinson utan tycker att upplevelsen har varit lärorik trots kollapsen på stranden i Fiji.

– Är man med i leken får man leken tåla. Programmet har gett så mycket så det överväger. Jag har alltid velat testa på nya saker i livet som utmanar min ”comfort zone”, säger han till Aftonbladet.

Robinson-deltagaren undersöks nu för en okänd tropisk sjukdom. Bildkälla: TV4

Robinson sänds söndag-torsdag på TV4.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Robinson?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.