Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Radioprofilen Danny Baker fick sparken efter rasistbild om Harry och Meghans son

- 09/05/2019, 12:09 -

Den brittiska radioprofilen Danny Baker fick sparken efter att han hade twittrat en rasistisk bild om Meghan Markles och prins Harrys son Archie.

I måndags – den 6 maj – blev Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, föräldrar. Meghan födde parets son Archie Harrison Mountbatten-Windsor klockan 05:26, och under gårdagen visade paret upp sonen och familjelyckan för omvärlden. 

Men alla kunde inte glädjas åt den nya familjen. Den brittiska radioprofilen Danny Baker, 61, tyckte att det var en bra idé att twittra en rasistisk bild till sina 500 000 följare. 

På den svartvita bilden syns ett par lämna ett sjukhus. I handen håller de en schimpans. Till bilden skrev han "Den kungliga bebisen lämnar sjukhuset". Han raderade senare bilden och hävdade bestämt att han inte hade några rasistiska intentioner. 

Danny Baker
Danny Baker likställde Meghan och Harrys son med en schimpans. Bildkälla: Twitter

Fick sparken efter tweeten

På kanalen där Danny Baker jobbar – BBC5 – så blev stämningen upprörd. Enligt brittiska Metro så skickade en av kanalens medarbetare ut ett mejl till personalen och fördömde Danny Bakers tweet. 

"Danny gjorde ett stort misstag på sociala medier och det går emot alla de värderingar vi lever och andas på den här radiostationen", stod det att läsa i mejlet. 

Danny Baker har sedan försökt förklara sig och sagt att tweeten bara kan uppfattas som rasistisk av någon med en "sjuk hjärna". Under torsdagsmorgonen meddelade Baker på sin Twitter att han har fått sparken. 

Danny Baker
Danny Baker fick sparken efter tweeten. Bildkälla: Stella Pictures