Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fem saker om Spaniens bidrag Miki Núñez i Eurovision 2019

- 18/05/2019, 18:22

Spanien skickar artisten Miki Núñez och bidraget "La venda" till Eurovision Song Contest 2019. Nyheter24 har listat det du behöver veta om honom!

Miguel "Miki" Núñez Pozo, 23, kommer representera Spanien under Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv med bidraget "La venda". Men vad vet vi egentligen om sångaren? Nyheter24 har listat fem saker du bör veta om honom.

Började med musik i tidig ålder

Miki började med musik redan som barn och spelade både gitarr och piano. När han började studera till lärare på universitet så hade han turnerat med sitt band Dalton Bang i cirka ett decennium, enligt Allas.

Kom sexa i spansk talangtävling

I realityprogrammet Operación Triunfo tävlar talangfulla musiker om att få representera Spanien i Eurovision Song Contest. 2018 medverkade Miki Núñez i programmet och slutade sexa efter att ha åkt ur semifinalen. 

Miguel
Miki kommer ställa upp med bidraget La venda. Bildkälla: Sebastian Scheiner/AP/TT

Tävlade med två bidrag till Eurovision

Från början blev Miki tilldelad tre bidrag för att tävla om en plats till årets Eurovision Song Contest. En av låtarna ströks tidigt i utsållningen. Men bidragen "La Venda" och "Nadie se salva" kom båda vidare till final, vilket gjorde att han var den enda artisten som ställde upp med två låtar.

Har över sex miljoner spelningar på Spotify

Låten La Venda har över sex miljoner spelningar på Spotify och över fyra miljoner spelningar på YouTube. Om det kommer hjälpa Miki i Eurovision är fortfarande oklart. Enligt oddsen så är Spanien 13:e favorit till att ta hem förstaplatsen i Tel Aviv.

450 000 följare på Instagram

Miki har nästan 450 000 följare på Instagram och har under dagarna delat med sig flitigt av bilder från repetitionerna och förberedelserna inför Eurovision Song Contest. 

Miguel
Miki har 450 000 följare på Instagram. Bildkälla: Miguel "Miki" Núñez Pozo/Instagram
Gillar du Spaniens bidrag?