Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt om Michael Rice – Storbritanniens bidrag i ESC 2019

- 18/05/2019, 14:21

Michael Rice, 21, ställer upp för Storbritanniens räkning i 2019 års upplaga av Eurovision Song Contest med låten "Bigger Than Us". Här är allt du behöver veta om den charmige killen!

Storbritannien är ett av fem länder som är direktkvalificerade till den stora finalen i Eurovision Song Contest 2019 som går av stapeln i Tel Aviv i Israel den 18 maj. 

I år ligger landets hopp i händerna på 21-årige Michael Rice som tävlar med låten "Bigger Than Us". Rice, som debuterar i Eurovision Song Contest, går ut med startnummer 16. 

Men vem är denna charmige kille som tagit Storbritannien med storm? 

Privatlivet 

Michael Rice föddes den 25 oktober 1996 och växte upp i Hartlepool i nordöstra England, där han än idag fortfarande bor tillsammans med sin mamma, bonuspappa, syster och bror. 

Han har alltid drömt om att stå på scen och sjunga, och började redan uppträda vid en ung ålder. Då brukade han uppträda på gator och torg, något som hans mormor uppmuntrade honom till väldigt mycket. 

Under tonåren arbetade han på McDonalds, men när en video på honom sjungandes en Years & Years-sång blev viral kom han närmre sina stora drömmar inom musiken.

Vann sångtävling

2018 gjorde Rice sitt namn stort i Storbritannien då han vann den första upplagan av BBC:s underhållningsprogram "All Together Now". 

Förutom äran och en lovande karriär som han nu har i sikte, vann han dessutom 50 000 pund, en prispott som han till stor del investerade i hans mammas milkshake- och våffelföretag i Hartlepool.

Har koppling till John Lundvik

Michael Rice låt "Bigger Than Us" har en speciell koppling till Sverige. Det är nämligen vårt svenska Eurovision-hopp John Lundvik som har skrivit låten tillsammans med Laurell BarkerAnna-Klara Folin och Jonas Thander

John Lundvik och Michael Rice på plats i Tel Aviv. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Från början skickade faktiskt John Lundvik in låten till Melodifestivalen i Sverige, men den föll inte Mello-generalen Christer Björkman i smaken. 

Så i stället är det nu låten som Michael Rice ska ta hem vinsten till Storbritannien med.

Så här låter "Bigger Than Us"

Vill du lyssna på låten som Michael Rice tävlar med? Gör det här nedan!

Läs också: Här är startordningen i finalen av Eurovision Song Contest 2019

Tycker du att låten är bra?