Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan Ibrahimović s bok "Jag är Zlatan" blir film – här är allt vi vet

- 16/05/2019, 09:44 -
Jag är Zlatan

Zlatans bok "Jag är Zlatan" blir film.

TT NYHETSBYRÅN

Filmen regisseras av Jens Sjögren och bygger på David Lagercrantz bästsäljare "Jag är Zlatan" som handlar om den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimovićs fantastiska bok "Jag är Zlatan" blir film. Det rapporterade DN om under torsdagsförmiddagen.

Zlatan och Wayne Rooney
Zlatan har skapat historia med sin fotbollskarriär.Här tillsammans med Wayne Rooney. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Precis som boken kommer filmen att skilldra Zlatan Ibrahimovićs uppväxt i Malmö-förorten Rosengård och vägen mot proffsklubbar ute i Europa, däribland Ajax, Juventus, Barcelona, Paris St Germain och Manchester United. 

De ligger bakom filmen

Producenterna för filmen är Fredrik Heinig och Mattias Nohrborg från B-Reel Films. ”Jag är Zlatan” samproduceras av jätten Nordisk Film som också står för distributionen. Även Zlatan Ibrahimović själv kommer att vara inblandad i produktionen. 

Jag är Zlatan
Zlatans bok gjorde fullkomlig succé när den släpptes. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

För regin står Jens Sjögren som bland annat står bakom spelfilmen ”Lycka till och ta hand om varandra” och tv-serien ”Innan vi dör”. 

– Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, säger Jens Sjögrentill DN

Manus och rollbesättningen ska bli klar i höst - bland annat söks unga skådespelare som kan gestalta den unga Zlatan som 11- respektive 16-åring. ”Jag är Zlatan” planeras ha biopremiär under 2021.