Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fem saker om Nordmakedonien i Eurovision Song Contest 2019

- 16/05/2019, 18:50

Nordmakedonien skickar artisten Tamara Todevska och bidraget "Proud" till Eurovision Song Contest 2019. Nyheter24 har listat fem saker du kanske inte visste om henne!

I Eurovision Song Contest 2019 får vi se Nordmakedoniens bidrag "Proud" som utförs av artisten Tamara Todevska, 33. Men vad vet vi egentligen om henne? Nyheter24 har listat fem saker du måste veta om Tamara!

Föddes i en musikalisk familj

Tamara föddes i en musikalisk familj, då hennes pappa jobbar som musiklärare och hennes mamma är en före detta operasångare. Och det var också hon som lärde Tamara att träna upp sin djupa röst.

Gift med basketspelare

Artisten är gift med den före detta basketspelaren Aleksandar Dimitrovski, 38, som var med i det makedonska basketlandslaget. Han spelade senast för det makedonska klubblaget Rabotničk som har vunnit den inhemska ligatiteln elva gånger.

Tamara Todevska
Tamara Todevska tillsammans med familjen. Bildkälla: Tamara Todevska/Instagram

Känd syster till sångare

Tamaras syster Tijana Dapčević, 43, är en makedonsk popsångerska som främst är känd i Serbien. Även hon deltog i Eurovision Song Contest, år 2008, med låten "To the Sky". Tijana blev dock utslagen redan i semifinalen.

Deltog i Eurovision 2008

Det är inte första gången Tamara är med i musiktävlingen. 2008 representerade hon Makedonien med bidraget "Let Me Love You", tillsammans med Vrčak och Adrian Gaxha. Dock blev hon utslagen i semifinalen.

1,5 miljoner spelningar på YouTube

Nordmakedoniens bidrag har 1,5 miljoner spelningar på YouTube och nästan en halv miljon på Spotify. Enligt oddsen är Tamara dock rankad på 18:e plats och får kanske hoppas på en finalplats som bäst.

Tamara Todevska
Tamara Todevska ställer upp för Nordmakedonien I Eurovision. Bildkälla: Sebastian Scheiner/AP/TT
Gillar du Nordmakedoniens bidrag?