Nordmakedonien i Eurovision 2019.
Nordmakedonien i Eurovision 2019. - Foto: Pixabay, Pressbild/Eurovision, Sebastian Scheiner/AP/TT

Fem saker om Nordmakedonien i Eurovision Song Contest 2019

Nordmakedonien skickar artisten Tamara Todevska och bidraget "Proud" till Eurovision Song Contest 2019. Nyheter24 har listat fem saker du kanske inte visste om henne!


I Eurovision Song Contest 2019 får vi se Nordmakedoniens bidrag "Proud" som utförs av artisten Tamara Todevska, 33. Men vad vet vi egentligen om henne? Nyheter24 har listat fem saker du måste veta om Tamara!

Föddes i en musikalisk familj

Tamara föddes i en musikalisk familj, då hennes pappa jobbar som musiklärare och hennes mamma är en före detta operasångare. Och det var också hon som lärde Tamara att träna upp sin djupa röst.

Gift med basketspelare

Artisten är gift med den före detta basketspelaren Aleksandar Dimitrovski, 38, som var med i det makedonska basketlandslaget. Han spelade senast för det makedonska klubblaget Rabotničk som har vunnit den inhemska ligatiteln elva gånger.

Tamara Todevska tillsammans med familjen. Bildkälla: Tamara Todevska/Instagram

Känd syster till sångare

Tamaras syster Tijana Dapčević, 43, är en makedonsk popsångerska som främst är känd i Serbien. Även hon deltog i Eurovision Song Contest, år 2008, med låten "To the Sky". Tijana blev dock utslagen redan i semifinalen.

Deltog i Eurovision 2008

Det är inte första gången Tamara är med i musiktävlingen. 2008 representerade hon Makedonien med bidraget "Let Me Love You", tillsammans med Vrčak och Adrian Gaxha. Dock blev hon utslagen i semifinalen.

1,5 miljoner spelningar på YouTube

Nordmakedoniens bidrag har 1,5 miljoner spelningar på YouTube och nästan en halv miljon på Spotify. Enligt oddsen är Tamara dock rankad på 18:e plats och får kanske hoppas på en finalplats som bäst.

Tamara Todevska ställer upp för Nordmakedonien I Eurovision. Bildkälla: Sebastian Scheiner/AP/TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Nordmakedoniens bidrag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

1 timme sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

1 timme sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

3 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.