Eurovision Contest 2019
Hela Sverige hejar på John i Eurovision Contest 2019. - Foto: Stella Pictures

Sverige vinner inte Eurovision Song Contest – enligt oddsen

John Lundvik gick enkelt vidare från sin semifinal och på lördag är det dags för finalen av Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Men vad säger egentligen oddsen? Jo att det kommer gå bra, men att Sverige inte vinner.


John Lundvik, 36, bokstavligt talat krossade allt motstånd när han tog hem segern i Melodifestivalen 2019 med sin fantastiska låt "Too Late For Love". 

I andra deltävlingen tog sig John med enkelhet vidare och på lördag går den stora ESC-finalen av stapeln och spänningen är olidlig. 

I fikarum över hela Sverige diskuterads det vilt om vilka låtar som kommer att slåss mot varandra om vinsten i årets stora musiktävling. 

Vad oddsen än säger – så tror vi på dig John. Bildkälla: Stella Pictures

Enligt oddsen ser det väldigt ljust ut för vår stolthet John Lundvik. Men oddsen pekar även på att att inte kommer gå vinnande ut i striden. 

– Sverige har ett otroligt facit i Eurovision och är definitivt bland favoriterna men vi ser hur en tävlingen mer och mer utvecklas till en duell mellan favoriten Nederländerna och Australien, säger Katie Baylis, talesperson på spelbolaget Betfair i ett pressmeddelande.

John tillsammans med sin kör "The mamas". Bildkälla: Stella Pictures

Ett spel på att Sverige vinner sin sjunde Eurovisiontitel står i oddset 16.0, att jämföra med favoriten Nederländerna som spelas till 1.67 gånger pengarna. 

Hur allting går ser du på SVT och SVTPlay på lördag klockan 21.00.

Betfairs odds på Eurovision:

Top 10:

Nederländerna 1.67

Australien 8.4

Sverige 16.0

Schweiz 18.0

Italien 24.0

Ryssland 27.0

Island 34.0

Azerbajdzjan 36.0

Frankrike 46.0

Norge 65.0

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att John vinner?
Tack för din röst!