7 saker vi tänkte på under sista avsnittet av Game of Thrones

VARNING FÖR SPOIL! Då var dagen här. Kriget om järntronen har nått sitt slut och många av oss kan nog enas om att det kommer att ta ett tag att komma över hur det hela slutade.


Då var dagen här.

Dagen som vi alla både längtat efter men även fruktat sen 2011 då succéserien Game of Thrones klev in i våra liv. 

Blod, svett eld, is, tårar, chockvändningar och olidlig spänning är några av ingredienserna tittarna fått ta del av i en av historiens mest engagerande och påkostade serier.

Seriens sista avsnitt möter både ris och ros och har kommit att dela upp fansen i olika läger. Vissa tycker att det var ett påskyndat och stressat avslut medan andra tycker att det var ett väldigt bra sätt att knyta ihop säcken på. 

Vi kommer nu att varna för en hel del spoil. Men det är en rad olika saker vi inte kunde låta bli att tänka och känna efter att ha sett det sista avsnittet. 

Är du redo?

1. Arya ska dra till stället där kartan slutar. Snacka om att flagga för en spinoff/fortsättning på serien där det kommer att kunna håvas in ännu mera stålar. Men vilka är vi att tacka nej till det?

Lägger de lite krut på en eventuell fortsättning är vi där. 

Arya Stark. Bildkälla: HBO

2. När tittarna fick se de förkolnade barnen och föräldrarna inne i Kings Landing vars byggnader jämnats med marken av drakeld är det klart att det sved till i hjärtat. Daenerys Targaryen kanske halkade in lite väl hårt i sin pappas gamla spår efter att hon såg sin vän och stöttepelare få sitt huvud kapat. 

Men när hon fick en dolk i hjärtat kände vi en stor och ilande sorg. Hon och hennes drakar hade kämpat eld och blod för att komma hit, så skulle det sluta så här? Hon föddes snäll men omgivningen (i kombo med det sociala arvet) gjorde henne till en skoningslös tyrann. 

MEN hon var faktiskt den som tillslut släckte ärke-arslet Cersei Lannisters liv, vilket vi aldrig glömmer. 

Daenerys Targaryen. Bildkälla: HBO

3. Jon Snow förtjänar att ligga i en solstol med en pina colada och bli vädrad med palmblad 24-7 efter all skit han har tvingats gå igenom. Men på något sätt känns det ju som att det kommer att bli nice för honom att hänga uppe in the north med sin homeboy Tormund Giantsban. Det är där han hör hemma. 

Hoppas dock att han får ligga och unna sig ett eller två glas mjöd. 

Jon och hans wildling-polare rider ut mot en oviss men spännande framtid. Bildkälla: HBO

4. Vi älskade verkligen garvet som utbrast när Samwell Tarly föreslog demokrati och att till och med Sansa log (vilket inte hänt allt för många gånger).  Det påminde om att den här serien faktiskt alltid haft humor och glimten i ögat. 

Samwell Tarly kommer för evigt ha en plats i vårt hjärta. Bildkälla: HBO

5. Vad hände med vår älskade Grey Worm? På två avsnitt gick han verkligen från den älskvärda, snälla och modiga krigaren till någon som tycker att det var en finfin idé att gå in och hugga ihjäl oskyldiga barn. 

Nu hade han haft en del motgångar på kort tid men vi måste ändå säga att det var en ganska så magstark karaktärsutveckling. 

Grey Worm har utkämpat många krig under seriens gång. Bildkälla: HBO

6. När Brienne of Tarth skriver ned några sista rader om Jamie Lannister inser man verkligen vad han betytt för henne. Det var väldigt starkt och fint på något sätt.

Brienne of Tarth och Jamie Lannister gick igenom mycket tillsammans. Bildkälla: HBO

7. Att Brandon Stark, aka "Bran the broken", aka "The three eyed raven" slutligen blev härskare över de sex kungadömena känns kanske som en ganska bra idé? Det var meningen enda från första början, och Sansas roll som queen of the north (som blev självständigt) känns också som huggen i sten. 

Sansa blev nordens drottning och Brandon blev härskare över resterande sex. Bildkälla: HBO


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Slutade Game of Thrones på ett bra sätt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

2 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.