Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif GW Persson om medverkan i På spåret: "Massaker"

- 23/05/2019, 16:58

I kvällens avsnitt av Här är ditt liv träffar vi Leif GW Persson. Nyheter24 tog kontakt med profilen som avslöjar vilka tv-program han har fått förfrågan att medverka i.

Den folkkära författaren och kriminologen Leif GW Persson, 74, gästar kvällens program av Här är ditt liv. GW som figurerat flitigt i tv de senaste åren, har hyllats för sina expertanalyser i olika typer av brott.

"Jag skulle dö"

Nyheter24 tog kontakt med profilen som berättade vilka tv-program han har fått förfrågningar om att medverka i. GW säger att han har fått inbjudan till program som Fångarna på fortet, Robinson, Let's Dance och På spåret. 

– Jag skulle dö om jag var med i fångarna på fortet, säger han till Nyheter24.

"Det hade blivit en massaker"

GW säger att han inte gillar att se sig själv i tv-rutan och aldrig skulle medverka i dessa typer av program. Däremot sticker han ut hakan och säger att om han hade varit med i På spåret så hade han vunnit med enkelhet.

– Det hade blivit en massaker. Jag är mycket med allmänbildad än de andra deltagarna, säger han.

Krimexperten menar dock att han har svårt med vissa ämnen, som till exempel modern musik. Dock skulle han då ställa upp med sin äldre son, som jobbar som bibliotekarie, som har bättre koll i ämnet.

– Han kan mer om modern musik och liknande ämnen. Men jag är mer kunnig inom naturvetenskap, vilket inte han kan, Sen har jag rest mycket. Men det där är inte min grej (På spåret), jag håller mig till min lilla skomakarlåda, säger han.

Se klippet ovan när Leif GW Persson berättar om sin största livssorg!

På spåret
Leif GW tror att han hade vunnit På spåret med lätthet. Bildkälla: Björn Larsson Rosvall / TT

Här är ditt liv sänds ikväll på Kanal 5 klockan 20.00!

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Leif GW Persson ångrar att han inte spenderade mer tid med sina barn. Det kan du läsa om här!

Hade du velat se Leif GW i På spåret?