Nu sover Terese Alvén – efter kampen mot cancer

Träningsprofilen Terese Alvén har i samråd med läkare valt att få bli sövd sin sista tid. Profilen och småbarnsmamman gick nyligen ut med att hon drabbats av en aggressiv sort av äggstockscancer.


Träningsprofilen, influensern och småbarnsmamman Terese Alvén, 37, är känd i träningsvärlden för att vara en positiv och driven människa som hjälpt och peppat människor i hennes närhet. Hon har länge drivit en livvstilsblogg samt arbetat som personlig tränare. 

Tess är känd influenservärlden för sitt driv och sin positivitet. Bildkälla: Terése Alvén

I maj månad skrev hon ut ett inlägg där hon berättade att hon drabbats av en aggressiv äggstockscancer. Hon kände sig sämre och sämre och blev inlagd på sjukhus. 

Hon var tidigare gravid med hennes och makens tredje barn men hade då valt då att avbryta graviditeten. 

"Två veckor hann jag njuta av min graviditet och bli helt kär i livet i min mage i takt med att sparkarna började bli allt tydligare. Efter ultraljudet i onsdags raserade min värld. Vår bebis i magen mår inte så bra. Och nästa vecka kommer vi behöva avbryta graviditeten. -
Har skrivit längre inne på bloggen för den som vill läsa. Jag kommer inte svara på några frågor, men vill påminna om att vara tacksam för det fina du har i livet", skrev hon då. 

Tess har mött otroliga mängder kärlek i sina kommentarsfält och peppats av vänner, familj, bekanta samt okända som velat visa sitt stöd. 

Hon har mött starkt stöd från sin familj, vänner, bekanta och följare. Bildkälla: Instagram

Fans till Tess anordnade även insamlingen "Spring för Tess" som är en insamling kombinerat med ett av Tess största intressen – löpning. 

Men den sista tiden har varit otroligt tuff för henne och familjen. Sjukdomen har blivit allt mer aggressiv och tillslut kände hon att hon inte orkade mer. 


På Facebook har nu hennes man Glenn skrivit ett känslosamt inlägg till familjens vänner och bekanta. 

Han avslutade inlägget med en viktig uppmaning, som vi alla kan ta till oss.

"Vi vill påminna om Tess önskan att inte skicka blommor eller andra gåvor, utan i stället tänka på Cancerfonden. Fortsätt att springa för Terese och fortsätt stödja Cancerfonden i jobbet med att utrota den här hemska sjukdomen".

Tess insamling på Cancerfondens sida har redan nått sitt mål på 150 000 kr – ett mål som utökats till 500 000 kronor. Vill du vara med och stötta insamlingen kan du göra det här.

Mer om Terese 

Marie Terese Alvén föddes den 5 juni 1982 i Stockholm. Terese har bloggat i över 10 år, och slog igenom redan år 2007 med sin träningsblogg Spark i baken. Hon har tidigare bloggat om hälsa för tidningen Amelia, men de senaste åren har hon drivit sin egna plattform.

Terese har i ett rasande tempo skrivit flera böcker om träning, kost och hälsa. Hon bokdebuterade år 2013 med "Viktig: från matmissbrukare till träningsförebild", och den följde hon upp året efter med "Träna tillsammans med familjen". 

Terese Alvén hade alltid ett leende på läpparna och spring i benen. Bildkälla: Instagram/teresealven

År 2015 kom "Träna tillsammans Tia" och året därpå kom "Jätteviktig: att må bra efter en ätstörning". Terese har även drivit den framgångsrika podcasten "Rörelseglädje" och föreläst om hälsa och hur man kommer över en ätstörning.

På Instagram har hon länge inspirerat och peppat sina tusentals följare. Hon har även bloggat om sitt liv och vardag, med maken Glenn och sina två barn. Och självklart mycket träning. För det är det som alltid drivit  Terese.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

3 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

3 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...