Kylie Jenner kritiseras efter festbilder: "Det handlar om våldtäkt"

- 10/06/2019, 15:51

Kylie Jenner arrangerade en fest i "The Handmaids Tale"-tema – och nu rasar hennes fans. "Vidrigt och ignorant", "Jag är fruktansvärt äcklad" och "Det handlar om våldtäkt" är några av kommentarerna.

Det var i lördags som Kylie Jenner, 21, arrangerade ett glassigt party i sitt lyxhem i Calabasas, Kalifornien. Kylie ordnade födelsedagsfesten åt sin kompis Anastasia “Stassie” Karanikolaou, och temat var "The Handmaids Tale".

Den populära HBO-serien är baserad på Margaret Atwoods dystopiska roman, och i serien får vi bland annat följa huvudkaraktären June/Offred, som spelas av Elisabeth Moss

För den som har missat serien så handlar den om hur människor tvingas leva i en slags religiös diktatur där våldtäkt och mord är vardag.

Elisabeth Moss som June/Offred
Elisabeth Moss som June/Offred i "The Handmaids Tale". Bildkälla: HBO

I maj väckte de nya abortlagarna i de amerikanska delstaterna Georgia och Alabama stor uppmärksamhet. I Alabama kan nu läkare dömas till fängelsestraff om de utför abort. Detta även om en kvinna har blivit utsatt för incest eller våldtäkt. 

Under protesterna mot de nya lagarna så valde många att bära de typiska röda kapporna som kvinnorna bär i "The Handmaids Tale", något som Sveriges Radio då skrev om. 

Handmaids Tale
Såhär såg det ut när demonstranter visade sitt missnöje den 23 juli 2018 i Philadelphia. Bildkälla: Heather Khalifa/The Philadelphia Inquirer via AP/TT Bild

"Vidrigt och ignorant"

Att Kylie Jenner och hennes vänner ser det som en "kul grej" har nu väckt starka reaktioner, något som Entertainment Tonight har rapporterat om. Flera fans har uttryckt sin avsky inför Kylies tilltag.

Kylie Jenner och Sofia Richie
Under festkvällen serverades drinkar i "Handmaids Tale"-tema. Drinkarna hette saker som "praise be vodka" och "under his eyes tequila". Bilden visar Kylie Jenner och Sofia Richie i de kritiserade kläderna. Bildkälla: Instagram/kyliejenner

"Jag tror seriöst inte att Kylie förstod vad "The Handmaids Tale" handlar om, annars hade hon inte arrangerat en fest på det temat".

"Varför har hon en "Handmaids Tale-"fest...Hon fattar att den handlar om våldtäkt och förtryckt, visst?"

"Det är vidrigt och ignorant"

"Jag är fruktansvärt äcklad"

"Vad är det för fel på henne?"

"Såg hon ens "Handmaids Tale? Det är inte sött. Det är inte stiligt. Det är inte roligt. Och det är för fan inte fest"

"Kylie Jenner ordnar Handmaids Tale-festar samtidigt som kvinnors rättigheter hotas varje dag"

"Vem är den som vill förklara vad Handmaids Tale handlar om för Kylie Jenner...?"