Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt du vill veta om ungdomsserien Euphoria

- 13/06/2019, 19:53 -

Hyllad och kritiserad – serien Euphoria släpps den 16 juni och har redan blivit rejält omdiskuterad.

Serien Euphoria är den nya serien där tittarna får följa en grupp gymnasieelever som försöker att finna lyckan i en värld av droger, sex, trauma och sociala medier. 

Serien har redan hyllats av publiken – men har samtidigt fått sig en rejäl känga av en del kritiker. Detta då de anser att innehållet är alltför grovt, grafiskt och att de då kan locka tittare till att vilja testa på en del av grejerna som sker i serien. Bland annat droger och våld. 

Euphoria
Euphoria släpps den 16 juni på HBO. Bildkälla: HBO Nordic

I en scensekvens visas närmare 30 stycken penisar, i en annan blir en 17-årig transperson utsatt för en grov våldtäkt och tittarna kommer även på ett väldigt detaljerat sätt se huvudrollsinnehavaren Zendaya överdosera på droger. 

Ett par scener fick tas bort i sista sekunden. Bland annat en scen där det zoomas in på en kvinnas underliv under tiden hon föder barn. 

Faktum är att innehållet uppfattats som så pass stötande för vissa att skådespelaren Brian "Astro" Bradley, 22, som filmade scener för första episoden valde att hoppa av serien.

Serien är baserad på den israeliska tv-serien med samma namn och producenter är inga mindre än Drake och Future Prince. Skapare är Sam Levinson, son till Hollywood-regissören Barry Levinson.

I rollistan ser vi namn som Zendaya, Storm Reid, Maude Apatow, Algee Smith, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King, Hunter Schafer, Sydney Sweeney, Austin Abrams.

Du hittar serien på HBO från och med 16 juni.