Stockholm

Ernst Kirchsteigers rekordår – så mycket tjänar han

Ernst Kirchsteiger tjänar miljoner
Så mycket tjänar Ernst Kirchsteiger. Foto: Pixabay, Henrik Montgomery/TT

I kväll är det säsongspremiär för Sommar med Ernst. Men hur mycket tjänar profilen egentligen? Det visar sig handla om miljonbelopp.


Läs mer

I kväll är det dags för Sommar med Ernst, programmet där vi följer Sveriges största mysgubbe, Ernst Kirchsteiger, 61, renovera gamla hus och plantera gröna plantor. Men hur mycket tjänar profilen egentligen? Det visar sig att hans bolag, Ernst Kirchsteiger AB, har gjort ett rekordår.

Omsatte över 12 miljoner 2018

Totalt omsatte han över 12 miljoner enligt Alla bolag, vilket nästan är en fördubbling från föregående år. Dessutom visade Ernsts företag ett rörelseresultat på 8,2 miljoner kronor, vilket efter skatt landade på 5,2 miljoner kronor. 2017-2018 blev alltså ett rekordår för tv-profilen. 

"Pengar har aldrig varit min drivkraft"

Samtidigt tog han ut en aktieutdelning på 1,5 miljoner kronor och en lön på cirka 74 000 kronor i månaden. Detta skriver Aftonbladet. Men pengar, det är verkligen inte högsta prioritet för Ernst.

– Alltså, är det nånting jag kan säga med absolut sanning så är det att pengar har aldrig varit min drivkraft, aldrig nånsin. Jag är klok nog att förstå att ju mer pengar man har, ju lyckligare blir man inte. Jag har faktiskt sett motsatsen ganska ofta, sa han i en intervju med Aftonbladet.

Se klippet ovan!

Ernst Kirchsteiger skrattar hela vägen till banken. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Sommar med Ernst har säsongspremiär ikväll klockan 20.00 på TV4.

Tycker du att Ernst förtjänar så här galet mycket pengar?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.