Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Metallicas fina gest – skänker 325 000 kronor till hemlösa

- 10/07/2019, 11:22

Igår spelade Metallica inför ett fullsatt Ullevi i Göteborg. Nu har man valt att skänka en del av intäkterna, nämligen 325 000 kronor, till Göteborgs kyrkliga stadsmission.

Det var efter gårdagens spelning på Ullevi i Göteborg, som heavy metal-bandet Metallica valde att skänka en del av intäkterna till välgörande ändamål. Hela 325 000 kronor gick till Göteborgs kyrkliga stadsmission som jobbar mot hemlöshet och fattigdom.

– De var intresserade av vad vi gör och undrade hur vi skulle använda pengarna. De sa att vi gjorde ett fantastiskt jobb, säger Stadsmissionens socialchef Åsa Vilu till ETC Göteborg.

Bidraget kommer gå till sociala verksamheter för att stötta människor som behöver en hjälpande hand.

– De kommer att gå till barnfamiljer som lever i hemlöshet, människor som behöver mat och kläder eller vägledning i svåra situationer. Det är ett stort bidrag som kommer att göra skillnad, säger Vill till ETC Göteborg.

Inte första gången Metallica skänker bort pengar

Det är inte första gången Metallica har gett pengar till välgörenhet. Efter fjolårets konsert i Göteborg så gav bandet en lika stor summa, då till Stockholms stadsmission som jobbar mot hemlöshet i huvudstaden, det skrev Aftonbladet.

Och för två år sedan startade Metallica en välgörenhetsstiftelse, där de skänker en del av inkomsterna från konserterna till lokala hjälporganisationer.

Metallica
Metallica spelade i Göteborg inför ett fullsatt Ullevi. Bildkälla: Jonas Lindstedt/TT
Gillar du Metallicas gest?