Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt du vill veta om nya Game of Thrones

- 11/07/2019, 16:24 -

Den sista säsongen av Game of Thrones är över. Men redan nu har man börjat en ny inspelning, nämligen Game of Thrones Prequel. Här är allt du behöver veta om den nya serien!

Röken har precis lagt sig över Westeros och krigandet har äntligen tagit slut. Men nu har inspelningen av en ny Game of Thrones serie tagit fart som ska handla om det som hände innan Nattkungen började kriga mot människorna.

Nyheter24 hart listat allt vi vet hittills om Game of Thrones Prequel!

Titeln

Det är fortfarande oklart vad den nya serien ska ha för namn. Enligt Esquire så skrev manusförfattaren George R.R. Martin på sin blogg att han föredrog titeln "The Long Night". Nu har det kommit fram uppgifter om att den istället kommer att heta "Bloodmoon".

Skådespelarna

HBO har hittills bara släppt ett fåtal namn på skådespelare som ska spela i den nya GoT-serien. Det är sedan tidigare klart att Naomi Watts, känd från filmerna King Kong och The Ring, ska vara med. Dessutom ska Josh Whitehouse, som var med i tv-serien Poldark, medverka och ryktas spela en karaktär i Stark-familjen. Även Naomi Ackie, som är med i den nästkommande Star Wars-filmen, är klar för nya GoT.

Naomi Watts
Naomi Watts är klar för nya Game of Thrones. Bildkälla: Stella pictures

Handlingen

Den nya serien kommer utspela sig 5 000 år innan Daenerys Targaryan beslöt sig för att erövra Westeros. Istället kommer det handla om legenden The Long Night som nämns flera gånger i orginalserien. Det var under den här tiden som Nattkungen kom till liv och när den stora muren byggdes.

Men under den här tiden härjade det politiska spelet än mer än vad det gjorde i föregångaren. Istället för sju familjer så är det hela 100 olika kungariken som slåss om makten. Vi kan alltså vänta oss mer intriger och kaos än någonsin.

Lannister-familjen finns inte under den här tidsperioden, däremot familjen Stark. 

Premiär

Kamerorna har redan nu börjat rulla och platsen där serien spelas in är på Nordirland. Än är det inte klart vilket år som nya GoT kommer släppas, men enligt Esquire så ryktas den släppas 2021.

Game of Thrones
Vi kan vänta oss ännu mera kaos i nya Game of Thrones. Bildkälla: AP/TT
Är du taggad på nya Game of Thrones?