Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rocky om tillvaron i häktet: ”Behandlas på ett korrekt sätt”

- 11/07/2019, 16:12 -

ASAP Rocky dementerar uppgifter om inhuman behandling på Kronobergshäktet, som rapporterats av nöjessajten TMZ. Det skriver hans advokat i ett mejl till Kulturnyheterna, berättar SVT.

Det var i tisdags som den amerikanska sajten TMZ publicerade en artikel om ASAP Rockys tillvaro i det svenska häktet. I artikeln stod det bland annat att maten var så pass hemsk att stjärnan endast åt ett äpple om dagen, att vattnet smutsigt och att en cellgranne till ASAP Rocky kastade bajs omkring sig, som sedan inte städades upp.

ASAP Rocky
En cell i Kronobergshäktet efter renoveringen 2017. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Kronobergshäktets chef dementerade uppgifterna, men för döva öron. Artikeln spreds som en löpeld på sociala medier och världen över har fans rasat. 

Men nu tillbakavisar ASAP Rocky uppgifterna via sin advokat Henrik Olsson Lilja.

ASAP Rocky
Nu tillbakavisar ASAP Rocky uppgifterna via sin advokat Henrik Olsson Lilja. Bildkälla: Stella Pictures
Henrik Olsson Lilja
"Han behandlades då och behandlas nu på ett korrekt sätt"
I ett mejl till Kulturnyheterna skriver advokaten:

”Han har aldrig pratat med TMZ eller någon utomstående angående förhållandena när han var anhållen, dvs när han befann sig i arresten. Han behandlades då och behandlas nu på ett korrekt sätt. Han har dock upplevt förhållandena i arresten som mycket enkla och har upplevt att det luktar urin i cellen i arresten. Dock inte i häktet. Förhållandena i arrestcellen kan i det avseendet kritiseras.”

Vidare skriver han:

”Han har saknat aptit i början när han var anhållen men försöker äta efter bästa förmåga. Han skulle få ta emot ett besök av amerikansk personal i ett tidigt skede när han var anhållen men har förstått att personal från ambassaden inte fick komma in. Vid ett senare tillfälle, någon dag senare har han dock fått besök. Om detta är en kränkning av Wien-konventionen kan han inte bedöma. Övriga uppgifter i TMZ-artikeln känner han inte till.”