Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magdalena Graaf till attack mot läsarna: Man ska vara försiktig

- 15/07/2019, 17:06

Nu sätter Magdalena Graaf ner foten mot de läsare som har kritiserat henne. "DU gör dina val. JAG gör mina. Man ska vara lite försiktig innan man själv börjar kasta sten i glashus", skriver hon i sin blogg.

Magdalena Graaf, 43, driver en populär blogg med hundra tusentals läsare varje vecka. Precis som alla stora proffsbloggare så drar Magdalena in pengar på betalda samarbeten – men nu har flera av hennes läsare tröttnat.

Nu svarar Magdalena på kritiken hon har fått i kommentarsfältet. Magdalena säger att samarbeten är det som hon försörjer sig på, och sedan kastar hon ut en fråga till sina läsare.

"Skulle vi skrika och rasa på någon som snällt går till Maraboufabriken och står vid ett band, packar Japp och bidrar till att producera fetma och godishets? Ska vi börja demonstrera mot piloter eller flygvärdinnorna för att de ”aktivt bidrar till miljöförstöring” när de går till sina jobb? Nej så klart vi inte skulle. De flesta jobb bidrar väl i slutändan till att vi andra konsumerar mer? OM man inte odlar eko-morötter och lever på fallfrukt", skriver Magdalena. 

Magdalena Graaf
Magdalena Graaf har tröttnat på kritiken. Bildkälla: Stella Pictures.

"Du gör dina val – jag gör mina"

Hon ber sedan sina läsare fundera på ännu en frågeställning.  

"Jobba inom sjukvården är det mest legitima. SANT, ja det kan jag hålla med om. MEN bara som sjuksköterska på akuten eller med ”ej egen framkallade sjukdomar” (ps: ska rökare få vård??) Som läkare, inom äldrevård, ambulansförare. Ska bara samhällshjälpande yrken vara det rätta? För jobbar man som plastik-sjuksköterska, då stöttar man ju överkonsumtionen av skönhetsoperationer och utseendehets i samhället i slutändan", skriver hon och konstaterar att det är både långdraget och knäppt.

"DU gör dina val. JAG gör mina. Man ska vara lite försiktig innan man själv börjar kasta sten i glashus. Man får ju själv leva med sitt samvete, ta ansvar för sina egna handlingar", skriver hon i bloggen.

Magdalena förklarar sedan att hon försöker att ha långvariga och genomtänkta samarbeten, och om man inte vill köpa det som hon gör reklam för så kan man "skita i det" och "scrolla vidare".