Torsdag 1 Dec
Stockholm

Absolut vodka släpper ny flaskdesign – gjord av papper

The Absolut Company lanserar vodkaflaska i pappers-format.
The Absolut Company lanserar vodkaflaska i pappers-format. Foto: Pixabay

Way Out West är i full gång med härlig musik, glada miner och törstiga besökare. Några som står redo att ta emot dessa är The Absolut Company, som i år passar på att smyglansera deras nya, miljövänliga vodkaflaska – gjord av papper.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fler och fler företag runt om i världen kämpar för att skapa hållbara, miljövänliga produkter.

Ett företag som inte är sena på bollen med att utveckla sina varor inom ramen för minimal klimatpåverkan är The Absolut Company.

Inför Way Out West som äger rum under helgen har de tagit fram en prototyp av deras klassiska vodka-flaskor.

Smyglansering på Way Out West

Det är tillsammans med den danska techstartupen ecoXpac som de gör en smyglansering av de första exemplaren.

– Vårt gedigna hållbarhetsengagemang är något som vi i allra högsta grad har gemensamt med Way Out West, vilket gör festivalen till den perfekta platsen för att lansera projektet. Sverige är den första marknaden där konsumenter får uppleva Absoluts nya förpackning, och att det är just Way Out West's besökare som får göra det känns helt rätt, berättar Pia Hägglöf som är Senior Brand Manager Absolut, till Nöjesguiden.

Under de fyra festivaldagarna kommer 50 prototyper av Absolut Mixt att serveras dagligen vid företagets "NedbrytningsBAR", beläget vid Lilla Dammen i festivalområdet.

Början på en miljövänlig framtid

Louise Werner är Director Future of Packaging på The Absolut Company. Hon menar att detta är starten på en biobaserad framtid för företaget.

– Vi har precis påbörjat vår resa mot en pappersflaska gjord i 100 procent biobaserat material och i nuläget är vi endast i prototypstadiet med en 3D-formad flaska i papper som har en tunn barriär av plast. Målet på sikt är att även denna del ska bli helt biobaserad. Vi vet att det är  en bit kvar men detta är ett steg vi måste ta för att komplettera vår förpackningsportfölj, berättar hon för Nöjesguiden.

Vill du prova pappersflaskan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.