Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaj Linna fick 18 miljoner i skadestånd – skiljer sig utan äktenskapsförord

- 10/09/2019, 17:28 -

Kaj Linna, 57, satt fängslad i 13 år för rånmordet i Kalamark – vilket han sedan frikändes för. När han kom ut som en fri man gifte han sig med en kvinna han träffade i fängelset. Men nu väljer de att separera.

Kaj Linna dömdes till livstids fängelse för rånmordet i Kalamark, utanför Piteå, den 14 april 2004. År efter år nekade han till mordet och 13 år senare skulle det hela börja luckras upp. 

Högsta domstolen beviljade i december 2016 Kaj Linnas fjärde resningsansökan sedan ett flertal journalister hade granskat fallet och pekat på svagheter i bevisningen. 

Det hela slutade med att han friades. 

På långfredagen 30 mars 2017 meddelades det att Kaj Linna fick ett rekordstort skadestånd på 18 miljoner kronor.

Och mycket har hänt sedan dess. 

Linna valde att berätta en del om livet efter fängelset för Tilde de Paula i TV4:s Efter fem som sändes under måndagen. Han har bland annat börjat bygga ett hus, släppt första delen ur sin bokserie samt hunnit både gifta sig och skilja sig – utan äktenskapsförord. 

Kaj Linna
Kaj Linna träffade kärleken Petra Wüllrich innanför fängelsemurarna. Bildkälla: TT

När Kaj Linna satt i fängelset träffade han kärleken Petra Wüllrich. Hon var hans spansklärare inne i fängelset och de fick snabbt känslor för varandra. 

Efter att han blivit frikänd flyttade de ihop och förra sommaren gifte sig paret på den spanska ön El Hierro, Kanarieöarna

Men efter 11 månader valde de att separera. Men separationen verkar ha varit tillsynes odramatisk. 

– Jag och Petra är bästa vänner, vi tog en fika igår så allt är bra så. Men hon vill bo här och jag vill inte bo här, berättar han.