Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Adam Pålsson i ny Netflix-serie – spelar ung Kurt Wallander

- 11/09/2019, 13:40

Nu står det klart att Adam Pålsson blir nästa Kurt Wallander i Netflixs nya satsning ”Young Wallander”. Serien har precis börjat spelas in och har premiär 2020.

Den svenske skådespelaren Adam Pålsson, 31, går i Rolf Lassgårds, Krister Henrikssons och Kenneth Branaghs fotspår. Han är nämligen aktuell med att göra huvudrollen i streamingsajten Netflixs nya storsatsning ”Young Wallander”. 

Pålsson slog igenom i serien ”Torka aldrig tårar utan handskar” 2012. Sedan dess har vi bland annat sett honom som Ted Gärdestad i långfilmen ”Ted – för kärlekens skull” och i tv-serier som ”Innan vi dör” och ”Bron”. 

Den engelskspråkiga serien har precis börjat spelas in. Den kommer vara på sex avsnitt och har premiär 2020. 

– Det är förstås väldigt upphetsande att vara i stormens öga och populärkulturens centrum. Det ger mig jättemycket energi, säger Adam Pålsson till Expressen. 

Adam Pålsson
Adam Pålsson har bland annat spelat Ted Gärdestad i långfilmen "Ted – för kärlekens skull". Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Wallanders första fall

Serien kommer handla om Henning Mankells ikoniska rollfigur Kurt Wallanders första fall och de erfarenheter som format honom som person. 

I början av serien kommer Pålsson att spela en Wallander i 20-årsåldern som är en nyexaminerad polis. 

– Jag tror att de har dammsugit Europa på en Wallander och inte vetat exakt vad de vill ha. Hela produktionen är på engelska, så det är en stor utmaning, men jag gillar ju sånt, säger Pålsson till Expressen.

Det är Jens Jonsson som står för regin för serien, som just nu spelas in i Vilnius. 

Kommer du titta på den nya Wallander-serien?