Joaquin Phoenix som Jokern
Joaquin Phoenix stormade ut efter frågan om "Joker"-filmen. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Journalistens fråga fick Joaquin Phoenix att storma ut

Skådespelarstjärnan Joaquin Phoenix är aktuell som superskurken Joker i den nya filmen med samma namn. När Phoenix intervjuades av en brittisk tidning så var det en fråga som fick honom att se rött – ja, den fick honom att storma ut från rummet.


Den 4 oktober är det premiär för en av årets mest efterlängtade – och omtalade – storfilmer. Vi pratar givetvis om Todd Phillips "Joker" där Joaquin Phoenix, 44, gestaltar superskurken Joker i "Batman"-världen.

Filmen har redan fått storslagna recensioner, och när den visades på filmfestivalen i Venedig blev det stående ovationer i åtta minuter, något som Independent då rapporterade om.

Joaquin Phoenix som Jokern. Bildkälla: Stella Pictures.

Men "Joker" har också väckt en het debatt. Detta då många tycker att det är oroväckande att filmen kan inspirera så kallade incel-män att begå våldshandlingar, något som bland annat The Guardian har skrivit om. 

Anhöriga till flera av de som föll offer under en masskjutning i Colorado år 2012 har även skrivit ett brev till Warner Bros, som ligger bakom "Joker", skriver Dagens Nyheter.

Masskjutningen, som utfördes av en James Holmes, ägde rum under en visning av “The Dark Knight Rises”. 12 människor dödades och 70 personer skadades under vansinnesdådet.

I brevet vädjar de anhöriga till filmjätten att de ska stödja striktare vapenlagar i USA.

Förhandlade i en timme

Det har även diskuterats huruvida filmen kan få män från alt right-rörelsen att rättfärdiga eventuella våldsbrott.

Men den diskussionen var ingenting för Joaquin Phoenix. När han intervjuades av den ansedda tidningen Telegraph stormade han helt enkelt ut från rummet. 

Joaquin Phoenix var ingen solstråle under intervjun. Bildkälla: Stella Pictures.

"Jag frågade honom om han inte var orolig att filmen på något perverst sätt skulle inspirera de människor som filmen handlar om – med potentiellt tragiska följder", skriver journalisten Robbie Collin.

Enligt Gizmodo så lämnade då Joaquin rummet, och det krävdes att en presskoordinator från Warner Bros i en timme försökte få Phoenix att återgå till intervjun.

Trots att han slutligen gick tillbaka in till journalisten och fortsatte intervjun så svarade aldrig Phoenix på frågan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.