Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Journalistens fråga fick Joaquin Phoenix att storma ut

- 25/09/2019, 09:15 -
Joaquin Phoenix som Jokern

Joaquin Phoenix stormade ut efter frågan om "Joker"-filmen.

Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Skådespelarstjärnan Joaquin Phoenix är aktuell som superskurken Joker i den nya filmen med samma namn. När Phoenix intervjuades av en brittisk tidning så var det en fråga som fick honom att se rött – ja, den fick honom att storma ut från rummet.

Den 4 oktober är det premiär för en av årets mest efterlängtade – och omtalade – storfilmer. Vi pratar givetvis om Todd Phillips "Joker" där Joaquin Phoenix, 44, gestaltar superskurken Joker i "Batman"-världen.

Filmen har redan fått storslagna recensioner, och när den visades på filmfestivalen i Venedig blev det stående ovationer i åtta minuter, något som Independent då rapporterade om.

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix som Jokern. Bildkälla: Stella Pictures.

Men "Joker" har också väckt en het debatt. Detta då många tycker att det är oroväckande att filmen kan inspirera så kallade incel-män att begå våldshandlingar, något som bland annat The Guardian har skrivit om. 

Anhöriga till flera av de som föll offer under en masskjutning i Colorado år 2012 har även skrivit ett brev till Warner Bros, som ligger bakom "Joker", skriver Dagens Nyheter.

Masskjutningen, som utfördes av en James Holmes, ägde rum under en visning av “The Dark Knight Rises”. 12 människor dödades och 70 personer skadades under vansinnesdådet.

I brevet vädjar de anhöriga till filmjätten att de ska stödja striktare vapenlagar i USA.

Förhandlade i en timme

Det har även diskuterats huruvida filmen kan få män från alt right-rörelsen att rättfärdiga eventuella våldsbrott.

Men den diskussionen var ingenting för Joaquin Phoenix. När han intervjuades av den ansedda tidningen Telegraph stormade han helt enkelt ut från rummet. 

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix var ingen solstråle under intervjun. Bildkälla: Stella Pictures.

"Jag frågade honom om han inte var orolig att filmen på något perverst sätt skulle inspirera de människor som filmen handlar om – med potentiellt tragiska följder", skriver journalisten Robbie Collin.

Enligt Gizmodo så lämnade då Joaquin rummet, och det krävdes att en presskoordinator från Warner Bros i en timme försökte få Phoenix att återgå till intervjun.

Trots att han slutligen gick tillbaka in till journalisten och fortsatte intervjun så svarade aldrig Phoenix på frågan.