Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idol-deltagaren Tusse Chiza – här är fem saker du vill veta

- 26/09/2019, 14:37

Tusse Chiza är en av årets tolv finalister i Idol 2019. Men vad vet vi egentligen om honom? Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta!

Idol 2019 är i full gång och nu ska tolv deltagare slåss om segern. Finalerna kickar igång nu på fredag och en av dem är Tusse Chiza, 17, från Tällberg. När han var åtta år gammal så bestämde han sig för att någon gång söka till programmet. 

Önskan gick i uppfyllelse och Tusse beskriver hela resan "som att bli kastad in i en dröm". Nyheter24 har listat fem saker du kanske inte visste om profilen!

Idol
Tusse Chiza är en av tolv finalister i Idol 2019. Bildkälla: Karin Wesslén / TT

Längd

När man ser personer i tv-rutan så kan det vara svårt att bedöma hur långa de är. Så därför frågade vi Tusse hur lång han är. Svaret? 172 centimeter.

Favortartist

Soul och pop är musikgenrer som Tusse verkar tycka om lite extra. Hans favoritartister är nämligen Adele, Sam Smith och Bruno Mars.

Dold talang

Likt popkungen Michael Jackson så kan Tusse faktiskt utföra dansen moonwalk. Kommer vi få se det under årets Idol?

Helst fastna i hissen med

När Tusse fick frågan om vem han helst skulle vilja fastna i hissen med så svarade han snabbt jurymedlemmen Nikki Amini. Däremot skulle han helst vilja slippa stöta på artisten Danny Saucedo.

– Jag vet inte varför, men det är ingen grej jag vill göra, säger han till Nyheter24.

Kärlekslivet

Självklart frågade vi Tusse hur status ser ut gällande kärlekslivet. Han är singel eller "för singel" som han själv säger i intervjun. Kändiscrush då? Jo, Bianca Ingrosso såklart!

Se klippet ovan!

Idol sänds varje fredag klockan 20.00 på TV4.

Tusse Chiza
Tusse Chiza är "för singel", enligt han själv.