Linnea Claeson på klimatstrejk i Stockholm
Linnea Claeson poserade med den här skylten på klimatstrejken i Stockholm. Men nu rasar kommentarerna in – snodde hon skylten? - Foto: Instagram/linneaclaeson, Stella Pictures

Linneá Claeson får kritik efter "skyltstölden" på klimatstrejken

Krönikören och medieprofilen Linnéa Claeson var en av de tusentals som deltog i klimatstrejken i Stockholm. Först hyllades hon för den kreativa skylten hon poserade med – men sedan hände något...


Fredag den 27 september samlades 60 000 människor för klimatstrejken Fridays for future i Stockholm. 

För första gången sedan Greta Thunberg, 16, tog initiativet till strejken så var vuxna även välkomna.

En av de som var på plats var krönikören och det tidigare handbollsproffset Linnéa Claeson, 27. På sin Instagram la hon ut en bild på sig själv där hon håller i ett plakat med texten "Om planeten varit en bank hade vi redan räddat den".

Linnéa Claeson poserade med den här skylten under klimatstrejken. Bildkälla: Instagram/linneaclaeson

På Instagram har Linnéa över 186 000 följare, och både likes och peppande kommentarer strömmade snabbt in. Men sedan hände något...

Instagramkontot Dyngbaggegalan – med 390 000 följare – uppmärksammade nämligen att det var något som inte riktigt stämde. På Storys la Dyngbaggegalan upp en bild på en tjej som höll i exakt samma skylt som Linnéa sedan poserade med. 

Kontot Dyngbaggegalan kom över en bild på en tjej som bar den skylt som Linnéa sedan poserade med. Bildkälla: Instagram/dyngbaggegalan
Dyngbaggegalan uppmärksammade det fräcka tilltaget. Bildkälla: Instagram/dyngbaggegalan

Linnéas kommentarsfält fylls nu av frågor och påhopp.

"Så du tog skylten av tjejen bredvid dig för att posera på Instagram. Jösses."

"Ser att du får mycket beröm för skylten, du kanske ska credda tjejen till höger i bild som du lånat skylten av.."

"Gillar dig helskarpt och att du väljer din plattform för bra saker. Tänk bara på att dela med dig av din stjärnglans. Till exempel att posera tillsammans med tjejen som demonstrerade med bankskylten. En häftig grej för henne och det slår inte tillbaka mot dig att du har ”snott” skylten och bara vill synas själv."

"Fyndig skylt. Hur kom du på idén till den?"

"Cred till hon som gjorde skylten hade varit på sin plats kan man tycka"

"Det är inte ens din skylt"

"Snygg skylt. Du som gjort den?"

"Vem är tjejen till höger som lånade ut plakatet? Vill veta mer om HENNE"

"Så du knuffade undan tjejen med plakatet? Varför måste du alltid sätta dig själv i fokus? Det är som allt i världen bara handlar om dig!"

"Tycker det är helt okej att låna en snygg skylt och fotas med den. I sig inget konstigt alls. Men med ditt varumärke och genomslag, borde du inte på något sätt ha creddat den som gjorde skylten? Hade ju inte försämrat ditt relevanta inlägg på något sätt."

Linnéa själv har inte svarat på frågorna om skylten. 
Senaste nytt

Ilskan efter kvalfinalen: "Uppenbart korrupt"

Fröken Snusk: Jag är besviken

1 timme sedan
Fröken Snusk var en hårsmån från att gå till final i Melodifestivalen. Men Jay Smith knep platsen trots samma poäng och nu kritiseras SVT för upplägget i kvalfinalen. Kanske ska de kika över det en vända och se om det behöver ändras till nästa år, säger hårdrocksduon Scarlet, som hamnade fyra.

Raye slår rekord på Brit Awards

idag 01:44
Brittiska stjärnskottet Raye slår nytt rekord i att vinna flest priser på Brit Awards på en och samma kväll.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 23:32
Annika Wickihalder och Jay Smith knep de två sista finalplatserna genom att kvala in. Något som nu väcker kritik, eftersom de tävlade i deltävlingen sekunderna innan.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 21:54
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

igår 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.