Marcelo Peña fick sparken från dejtingprogrammet: ”De kommer ångra sig”

Marcelo Peña kickas från Viafrees dejtingprogram Live Date. Anledningen är att de inte kan garantera att han är singel. Till Nyheter24 säger Marcelo att han visst är singel och att det troligtvis finns en annan anledning bakom deras beslut.


Marcelo Peña, 29, är superaktuell med sin medverkan i TV3:s Paradise Hotel. Han skulle även ha medverkat i det nya dejtingprogrammet Live Date. Men nu har det kommit fram att dokusåpaprofilen kickas från programmet. 

– Vi känner oss inte säkra på att han är singel. Det underminerar formatets upplägg och det känns inte rättvist mot de sökande, säger Susanne Nylén presschef för Nent, som äger Viafree, Viaplay och TV3, till Nyheter24. 

"Har smörat arslet av mig"

Marcelo har synts en del med Gävle-tjejen Emilia Wahlund de senaste månaderna. Men han har alltid hävdat att de inte är tillsammans – utan att de ses lite till och från och att de båda vill vara singlar. 

– Jag har gått ut i live-sändning och sagt att jag är singel, jag har smörat arslet av mig för dem. Hur mycket ska jag behöva bevisa att jag är singel? Hela den här grejen är jävligt skev, säger Marcelo Peña till Nyheter24. 

Marcelo Peña har kickats från Viafrees dejtingprogram Live Date. Bildkälla: Instagram/amarelloo

"Första avsnittet var skit"

Marcelo har en egen teori om varför han har petats från dejtingprogrammet. Han tror att det hela handlar om att det har gått dåligt för dejtingprogrammet och att de nu inte har råd att ha kvar honom. 

– Jag har ett stort kontrakt med Nent som innebar att jag skulle vara med i flera program. Jag tror att de inte har råd att ha mig kvar. Jag såg första avsnittet och tyckte att det var skit. Så det gick väl inte så bra för dem, säger Marcelo. 

Dokusåpaprofilen ersätts nu av dj:n och före detta Mr Universum Alex D’Rosso, 29. 

– Vi kommenterar aldrig kontrakt eller vad som sagts i förhandlingar. Men jag kan säga att vi har tagit de omkostnader som det innebär att faktiskt byta ut en deltagare, säger Susanne Nylén presschef för Nent, till Nyheter24. 

"De kommer ångra sig"

I framtiden vill Marcelo inte samarbeta med TV3 och Viafree. 

– Jag kommer inte ställa upp på mer press eller någonting för dem. De får skylla sig själva och jag tror att de kommer ångra sig. Jag hoppas att Big Brother hör av sig istället, det hade varit kul, säger Marcelo. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!