Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker du vill veta om Joker-stjärnan Joaquin Phoenix

- 04/10/2019, 16:28
Joaquin Phoenix som Joker

Allt du vill veta om Joaquin Phoenix som spelar Joker.

Hur bra koll har du på Joaquin Phoenix som spelar Arthur Fleck i Joker-filmen? Vi har samlat allt du vill veta om stjärnan – så mycket pengar tjänar han, vem är hans flickvän och har han verkligen vunnit en Oscar?

I veckan hade Todd Phillips efterlängtade storfilm "Joker" premiär världen över. Filmen har blivit rejält hyllad och väntas bli en enorm succé. Det har till och med pratats om att huvudrollsinnehavaren Joaquin Phoenix, 44, kan kamma hem en Oscar för sin prestation som den otäcka Jokern.

Är du mer nyfiken på vem Joaquin Phoenix är? Nyheter24 har samlat allt du behöver veta!

Hur gammal är Joaquin Phoenix?
Joaquin Rafael Bottom föddes den 28 oktober 1974. Han är idag 44 år gammal men fyller alldeles snart 45. Han föddes i Puerto Ricos huvudstad San Juan. Idag bor han i Hollywood Hills, Los Angeles.

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix fyller snart 45. Bildkälla: Stella Pictures.

Vem är Joaquin Phoenix ihop med?
Joaquin Phoenix är tillsammans med skådespelerskan Rooney Mara, 34. De började dejta varandra år 2016 då de spelade in filmen "Mary Magdalene" ihop. År 2013 spelade de också mot varandra i den hyllade filmen "Her".

Joaquin Phoenix och Rooney Mara
Joaquin Phoenix och Rooney Mara. Bildkälla: Stella Pictures.

– Hon är den enda tjej jag någonsin har kollat upp på Internet, berättade Phoenix nyligen i en intervju med Vanity Fair.

Paret förlovade sig i juni 2019.

Så mycket gick Joaquin ner i vikt inför "Joker"
Inför rollen som Joker så gick den 173 centimeter långa Joaquin ner hela 23 kilo. Vikten gick han ner på bara några få månader. Trots att viktnedgången övervakades av en läkare så är det verkligen ingenting att rekommendera då det kan vara livsfarligt. 

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix i Joker. Bildkälla: Stella Pictures.

Enligt Insider så mådde Joaquin fruktansvärt. Han var trött, isolerade sig och tänkte bara på mat.

– Det visade sig att en sådan extremt viktnedgång påverkar ditt psyke. Du börjar verkligen bli helt galen när du tappar så mycket vikt på så kort tid, berättade han för People.

Vilka filmer har han varit med i?
Joaquin Phoenix har bland annat varit med i storfilmer som  "Gladiator" och även hyllats för sin insats som artisten Johnny Cash i "Walk the line" och för rollen i filmen "Her".

Joaquin Phoenix och Russel Crowe
Joaquin Phoenix och Russel Crowe i Gladiator. Bildkälla: Stella Pictures.

Phoenix har nominerats för en Oscar vid tre tillfällen – för filmen "The Master" år 2012, "Walk the line" år 2005 och för bästa biroll i "Gladiator" år 2000. Men han har aldrig fått gå hem med en statyett. 

Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon
Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon i Walk the line. Bildkälla: Stella Pictures.

Hur mycket pengar har Joaquin Phoenix?
Joaquin Phoenix behöver inte direkt ta ett Blancolån. Han är nämligen god för galna 295 miljoner kronor. Om "Joker" blir den succé som det väntas så har Phoenix förmodligen många fler miljoner på kontot inom snar framtid.

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix är riktigt, riktigt rik. Bildkälla: Stella Pictures.