Simon Hermansson
Bachelor-Simons planerade tatuering väckte starka protester. - Foto: TV4

Bachelor-Simons planerade tatuering kritiseras: "Kvinna med ihopsydd mun"

Simon Hermansson, från Bachelor, har hamnat i konflikt ännu en gång. Denna gång är det inte med produktionen utan med en av tjejerna. Detta efter att han planerat göra en tatuering – föreställande en kvinna med ihopsydd mun.


Det har minst sagt varit en fartfylld start av årets Bachelor Sverige. Simon Hermansson hamnade tidigt i konflikt med produktionen efter att det stod klart att en ny Bachelor skulle kliva in – nämligen Felix. 

Konkurrens var något som inte uppskattades av Simon och han sa i en intervju att han blev så upprörd över nyheten att han ”möblerade om sitt hotellrum”. 

En annan gång blev han så förbannad på produktionen att han satte sig i sin bil och  körde iväg i ren frustration. Detta var efter att han blivit lovad en tidig kväll – men ändå fick ett kuvert och kallades upp till huset. 

Amanda Koskela protesterade under roscermonin i Bachelor. Bildkälla: TV4 Play

Kvinna med ihopsydd mun

Nu har det uppstått ytterligare en konflikt. Detta efter att det kom fram att Simon planerat att göra en tatuering. 

Och det är inte vilken tatuering som helst. Utan tatueringen ska föreställa en kvinna med ihopsydd mun. 

Detta har givetvis mötts av stark kritik. Under gårdagskvällens roscermoni protesterade Amanda Koskela genom att sminka sin mun fylld av stygn. 

– Det handlar om ett riktigt skevt kvinnoperspektiv, säger hon till Nöjesbladet.

Enligt Simon ska tatueringen symbolisera psykisk ohälsa. Bildkälla: TV4 Play

"Jobbig period" i hans liv

Amanda konfronterade Simon under minglet i gårdagens avsnitt av Bachelor. Han förklarade då det hela med att tatueringen ska symbolisera en jobbig period i hans liv. Simon påstår att han aldrig velat tysta en kvinna och att han älskar sin mamma och dotter. 

– Jag har hellre en vacker kvinna på min kropp än en karl. Jag är uppfostrad av världens vackraste kvinna, min mamma. Jag har en tatuering av henne på min insida av min arm, för hon är närmast mitt hjärta. Sedan har jag en jättevacker tjej i min dotter, som jag värderar högre än mig själv här i livet, säger Simon. 

"Riktigt skevt kvinnoperspektiv"

Amanda berättar att Simon till en början inte ens kom med en riktig förklaring till valet av motiv. 

Hon har svårt att få ihop att han vill ha en sexig kvinna som ska ha en nunna-prydnad på huvudet med tystad mun – utan att det skulle tyda på en skymf mot kvinnor. 

– Av alla män och kvinnor som har skeva genusperspektiv, om man säger så, så älskar de nog fortfarande sina mammor och barn. Ingen kommer nog ifrågasätta det, men det rättfärdigar inte att man har ett sånt perspektiv som jag uppfattar att han har. Det handlar om ett riktigt skevt kvinnoperspektiv, helt enkelt, säger Amanda Koskela. 

Simon säger till Nöjesbladet att tatueringen är glasklar och betyder psykisk ohälsa, men det köper inte Amanda. 

– Att göra en kvinna som ska föreställa tystad, som jag antar att han tycker är sexig, klingar inte riktigt med den typ av kille som jag är intresserad av att dejta, säger Amanda till samma tidning. 

Bachelor sänds måndag och torsdag på TV4 Play och C More.

Tycker du att Simons planerade motiv är ok?
Senaste nytt

Eilish kommer ut: var det inte uppenbart?

Kiss gör som Abba – blir avatarer

3 timmar sedan
Rockbandet Kiss förvandlar sig som första amerikanska band till avatarer. Artistveteranerna tar det digitala klivet i samarbete med det svenska företaget Pophouse Entertainment Group, som också ligger bakom Abbas avatarturné "Abba the voyage".

"Suits" återuppstår – i Los Angeles

igår 22:24
Samma energi och lika snygga människor som i originalet. Det utlovas när fler detaljer börjar sippra ut om en "Suits"-spinoff som ska utspelas i Los Angeles.

Harry Potter-bok kan vara värd 800 000 kronor

igår 19:14
Den första brittiska utgåvan av ""Harry Potter och de vises sten" från 1997 ska aktionernas ut. Slutbudet väntas landa på motsvarande 500 000–800 000 kronor, rapporterar BBC.

Gunilla Perssons känga till Fröken Snusk: “Fy fy fy”

igår 15:23
Gunilla Persson och Fröken Snusk är båda klara för att delta i Melodifestivalen 2024. I en intervju med Aftonbladet får Gunilla Persson frågan om vad hon känner för att tävla mot Fröken Snus.

Bianca Ingrosso tvingas lämna det egna eventet – på grund av…

igår 14:32
I helgen har Bianca Ingrosso och Lovisa Worge en pop-up butik för Ani Jewels. Men på grund av familjeomständigheter kan Bianca Ingrosso bara vara där i två timmar.